Galerii: Ventspilsilt saadud kaotus jättis Rocki pronksiringi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Ülikool/Rock korvpallimeeskond võõrustas Balti liiga poolfinaalide korduskohtumises Läti viimase kahe hooaja meistrit Ventspilsi ja kaotas 72:76. Sellega kaotasid tartlased võimaluse pääseda finaali ning teist aastat järjest mängitakse liigas pronksile.

Avamängu 25-punktilist kaotust hakati alguses maruliselt tagasi tegema. Esimeste minutitega haarati juhtohjad enda kätte ja Janar Taltsi ning Tanel Soku resultatiivne tegutsemine hoidis tartlasi kuue-seitsme punkti jagu ees. Avaveerandaeg lõppes TÜ/Rocki 24:18 juhtimisel. Teisel veerandajal said aga ka lätlased hoo sisse. Ventspilsi liidrite Kristaps Janicenoksi ja Zanis Peinersi vedamisel hakkas mäng paremini sujuma ja poolaja viimastel sekunditel viis Martins Meiersi korv lätlased ette 43:41.

Pärast poolaega haaras TÜ/Rock korraks veel initsiatiivi ning Valmo Kriisa kaugviske järel juhiti pärast nelja mänguminutit 52:45. Maris Gulbise viis järjestikkust punkti ja vabavisked Meiersilt viigistasid taas seisu.

Viimasel perioodil ei jätnud vastased enam midagi juhuse hooleks ja mõne minutiga suurendati edu juba korraks ka kümnele punktile. Lõpuskoori 72:76 vormistas Karolis Petrukonis vabaviskega.

Et Ventspilsil oli avamängust kaasa võtta 25-punktiline edu, siis tähendas see tulemus nende jaoks kokkuvõttes 29-punktilist võitu ja finaalikohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles