Jarno Laur: lebolinn või tegude linn?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu abilinnapea Jarno Laur.
Tartu abilinnapea Jarno Laur. Foto: Margus Ansu

Tartu kavandab oma tulevikku ja igaüks saab sellest osa võtta – linnavolikogu saatis avalikule arutelule uuendatud arengustrateegia «Tartu 2030». Samuti algatas volikogu eelmise aasta lõpus linna uue üldplaneeringu koostamise ning see peaks senisest enam vastama muutunud ajale ja oludele.

Miks seda vaja on? Tegelikult on meie ees mitmed ootamatud küsimused. Kus on Tartu piirid ja palju meid on? Kas elame linnas või maal? Kas oleme kompaktsed või laialivalguvad, provintsilikud või kosmopoliitsed? Et maailm meie ümber muutub, peame muutuma meiegi. Olud ise on aga sellised, et tõesti võib olla kätte jõudnud murranguhetk, mil langetatud otsustest sõltub Tartu arengusuund.

Oleme harjunud pidama ennast Eesti vaimupealinnaks ja rahvusvaheliselt tuntud ülikoolilinnaks, kuid välisüliõpilasi on meie ülikoolides keskmisest vähem. Nii on välisüliõpilaste osa tudengitest Eestis keskmiselt  4,16 protsenti, ent Tartus vaid  3,17 protsenti. Paraku jääb ka Eesti liider Tallinn - 4,89 protsenti välistudengeid - kaugelt maha näiteks Uppsalast, kus vastav näitaja on 11,11 protsenti. 
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles