Sõpruskond lendab ookeani taha Eesti muusikat tutvustama

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TPRI annab Ameerika Ühendriikides 7.–19. jaanuarini kontserte New Yorgis, Chicagos ja Minneapolises. Liikmed (esireas) Silver Sikk (lüürika), Siim Randveer (laul ja kitarr) ja (tagareas) Kaspar Aus (klahvpillid ja perkussioon), Lauri Kulpsoo (trummid), Pille Vilgota (vokaal), Peeter Piik (bass) ja Kristiina Reidolv (klahvpillid ja metallofon). Pildilt puudub trompetimängija Tanel Aavakivi.
TPRI annab Ameerika Ühendriikides 7.–19. jaanuarini kontserte New Yorgis, Chicagos ja Minneapolises. Liikmed (esireas) Silver Sikk (lüürika), Siim Randveer (laul ja kitarr) ja (tagareas) Kaspar Aus (klahvpillid ja perkussioon), Lauri Kulpsoo (trummid), Pille Vilgota (vokaal), Peeter Piik (bass) ja Kristiina Reidolv (klahvpillid ja metallofon). Pildilt puudub trompetimängija Tanel Aavakivi. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Indie-muusikat viljelev ansambel Tartu Popi ja Roki Instituut (TPRI) sõlmis mõni aasta tagasi USA plaadifirmaga lepingu ning ülehomme võetakse suund USAsse, et seal kodumaist muusikat esitleda.

Kui 2000. aastast koos musitseerinud TPRI andis 2006. aastal välja oma esimese plaadi „Madise margikogu“, hakkas USA plaadifirma Minty Fresh bändi vastu huvi tundma. Läbirääkimised kestsid tollal kaua ja esialgu kaugemale ei jõutudki.

Kui 2012. aastal tuli välja teine album, haaras plaadifirma sellest kinni ja soovis juba mõlema plaadi õigusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles