Praost Joel Luhamets loobus peapiiskopiks kandideerimast

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Pauluse koguduse õpetaja Joel Luhamets.
Tartu Pauluse koguduse õpetaja Joel Luhamets. Foto: Margus Ansu

Tartu Pauluse koguduse õpetaja assessor praost Joel Luhamets ütles, et ei kadideeri Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) peapiiskopi ametikohale.

Seni on peapiiskopi kandidaate olnud viis, nende seas ka praost Joel Luhamets, kes osales avalikel debattidel ja kelle võimalusi valituks saada peeti heaks, Luhamets põhjendas «Aktuaalsele kaamerale» loobumist sellega, et tema anded on mujal, vahendas ERR Uudised.

Detsembris saab valmis Tartu Pauluse kirik, mille õpetaja Luhamets on.

«Praegu olen sellisel seisukohal, et ma loobun kandideerimast, ma ei ole kandideerimiseks nõusolekut andnudki, aga ametlik küsimine on valimispäeva hommikul ja siis ma saan ütelda oma seisukoha,» rääkis Luhamets.

«Praegu on mind üles seatud nõusolekut küsimata ja mul on hea meel olnud osaleda selles debatis, aga ma ei ole kunagi lubanud, et ma peapiiskopiks kandideerin, ma arvan, et minu anded, mis mul on, ei ole võib-olla peapiiskopi töö tegemiseks, võib-olla mõne muu asja tegemiseks on rohkem,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles