Ülenurme vald rendib koolile moodulmajad

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu vald võttis ruumipuudusse sattunud Kõrveküla koolis ja lasteaias pildil olevad moodulmajad kasutusele paar aastat tagasi.
Tartu vald võttis ruumipuudusse sattunud Kõrveküla koolis ja lasteaias pildil olevad moodulmajad kasutusele paar aastat tagasi. Foto: Kristjan Teedema

Ülenurme vallas läheb kahel järgneval õppeaastal kooli nii palju lapsi, et nad ei mahu Tõrvandis asuvasse väiksemate klasside koolimajja ära. Ruumikitsikuse leevendamiseks rendib vald algklassidele moodulmajad.

«Kaks kriisiaastat on vaja üle elada,» ütles Ülenurme vallavanem Aivar Aleksejev. «Me ei jõua selleks ajaks juurdeehitist valmis, sellepärast ongi vaja moodulmajad rentida.»

Praeguste arvestuste järgi läheb Ülenurme vallas 2015/16. õppeaastal esimesse klassi 105 ning 2016/17. õppeaastal 143 tüdrukut-poissi. Koolile on ruumi juurde vaja nelja klassi jagu.

Selleks soovib vald nüüd välja kuulutatud riigihankega rendile võtta tosin moodulit. Eeskuju on võetud Tartu valla Kõrveküla koolist, kus ühe klassi moodustavad kolm moodulit.

Tõrvandis õppivate 1.–5. klasside laste ruumikitsikus soovitakse lahendada võimalikult ruttu, juba uue aasta alguses.

Vallavanema sõnul pole loobutud ka algklassidele Ülenurme gümnaasiumi juurde hoone tegemisest.

«Kümme aastat tagasi jäid meil suuremad õpilased Ülenurmele ja väiksemad läksid Tõrvandisse,» rääkis ta. «Aga Tõrvandis on selles vana EPT kontorihoones kooli pidamine nagu pükste lappimine: seal on ruumide suuruse ja nõuete täitmisega probleemid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles