Lihtsast poisist kasvas hinnatud digimaalija

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldar Leementi sõnul on väga raske öelda, kui kaua valmib korralik digimaal, sest hea töö saab mõnikord ka mõne tunniga.
Kuldar Leementi sõnul on väga raske öelda, kui kaua valmib korralik digimaal, sest hea töö saab mõnikord ka mõne tunniga. Foto: Kristjan Teedema

Kuldar Leementile on joonistamine lapsepõlvest alates meeldinud, kuid peale põhikooli lõpetamist läks ta hoopis Kehtna kutsekooli ehitajaks õppima, sest tal polnud usku, et võiks kunagi joonistamisega elatist teenida. Praeguseks on temast saanud digimaalija, kes plaanib järgmise aasta alguses korraldada Eestis ka isikunäituse.

Laiem avalikkus ei tea väga paljudest kujundusgraafikutest ja digikunstnikest, sest auditoorium on internetis, kus tööd enamasti levivad.

Leement pole kunagi oma maale kuskil reklaaminud, vaid on sattunud lihtsalt õigel ajal õigesse kohta, mistõttu on tema tööd levinud ja maailmas tuntust kogunud. Kunstnik teeb väga palju fotomanipulatsiooni ehk fototöötlust, kuid ka puhast digimaalimist.

Kui digimaalija teist aastat joonistas, pääses ta rahvusvahelisse kunstiühingusse The Luminarium, kuhu saamist peab osalt oma välismaa edu põhjuseks. Praegu müüb noormees oma kunsti peamiselt välismaale ning Facebookis on tal tuhandeid jälgijaid.

Kõik need oskused on tulnud 3-4 aastaga ning Leementi sõnul on see tema jaoks olnud hästi pikk periood. «Kui ma digimaaliga tegelema hakkasin, siis see oli hästi piinarikas ja pikk protsess,» rääkis Leement. Ta lisas, et nüüd võib juba viie tunniga tulla väga hea teos.

Digimaalijal on järgmise aasta alguses plaanis korraldada ka oma isikunäitus, mille pealkirjaks tuleb «Kuldarpunk», millega soovib eelkõige näidata, mida kõike saab digilaua ja arvuti abil korda saata.

Kõik tööd tulevad näitusel meetrised ning osad kavatseb ta veel suuremana välja printida. Leementi sõnul tuleb näitusele paarkümmend tööd ja see võiks ideaalis aset leida Nooruse galeriis.

Näituse korraldamine on noormehe jaoks midagi väga suurt ja ammune unistus, mida pole varem rahapuudusel saanud korraldada, sest suurimad kulutused lähevad raamimisele, seega ta kogubki praegu ühisrahastusplatvormis Hooandja toetust.

Rohkem infot digikunstniku töödest leiab Leementi kodulehel.

Pikemat lugu Leementist saab lugeda Tartu Postimehe paberväljaandest või Postimees plussist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles