«Kirsitubaka» filmimine käis ka Emajõelinnas

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura (Maris Nõlvak, paremalt) külastas Joosepit (Gert Raudsep) ja kohtus ka tema naisega (Maarja Jakobson).
Laura (Maris Nõlvak, paremalt) külastas Joosepit (Gert Raudsep) ja kohtus ka tema naisega (Maarja Jakobson). Foto: Maris Tomba foto filmimiselt

Täna linastub Tartu Elektriteatris pidulikult Katrin Maimiku ja Andres Maimiku «Kirsitubakas», mille paar stseeni on üles võetud Tartus Kooli tänava alguses.

Miks just Kooli tänavas? «Seal elavad meie sõbrad Liina-Jaanika Seisler ja tema abikaasa, nende korteris me filmisimegi,» ütles Katrin Maimik.

Seisler on Tartu Postimehe toimetaja. Filmimine ei häirinud pereelu rohkem kui ainult ühel päeval oktoobris 2013. Pisikesed rollid on filmis ka perepoegadel Olafil ja Aleksandril. Võttepäevi oli ühe pooleteisetunnise filmi kohta üldse tavatult vähe – ühtekokku vaid 18 päeva.

Kooli tänava kodus

Kooli tänava kodu stseenides osalevad näitlejad Gert Raudsep, Maarja Jakobson ja Maris Nõlvak, kes mängivad Joosepit, tema naist ja neiu Laurat. «Laura on tükk aega mõelnud Joosepi peale, ühel hetkel võtab julguse kokku ja läheb tema ukse taha. Ta ei tea täpselt, mis teda ees ootab,» kirjeldas Maimik.

«Kirsitubakas» on suhte-draama 17-aastase väikelinna neiu esimesest armumisest. Kui tunded süttivad mitukümmend aastat vanema mehe vastu, on otsuste langetamine nii psüühiliselt kui ka sotsiaalsete normide tõttu väga keeruline.

Filmi «Kirsitubakas» maailma esilinastus oli 9. juulil Karlovy Vary filmifestivalil, Eesti esilinastus oli 16. oktoobril Tallinna kobarkinos ja Lõuna-Eesti esilinastus laupäeval Värska kultuurimajas.

Miks just Värskas? Seal lähedal oli Maimiku sõnul palju võttepaiku ning paljud kohalikud abistasid filmimisel ja osalesid ka filmis. Ühtlasi mängis rolli asjaolu, et Maimiku pere kodu on sealkandis.

Värska lähedal rabas

«Kui stsenaariumi kirjutasime, ei mõelnud me selle peale, kus rabas võiksid filmi võttepaigad olla,» ütles Katrin Maimik. «Võttepaiku otsima hakates selgus, et meie kodu lähedal on mitmeid rabasid.»

Tartuga on Katrin Maimik seotud mitut pidi. Muu hulgas on ta olnud viimastel aastatel festivali Draama turundus- ja kommunikatsioonijuhi ametis.

«Kirsitubaka» pidulikul seansil Tartu Elektriteatris täna õhtul on ta koos abikaasa Andres Maimiku ja Laura osatäitja Maris Nõlvakuga. Vahest saavad kinolised näha teisigi filmiga seotud inimesi.

Täna Elektriteatris

• Tartu Elektriteatris (Lai 37, Tartu Uus Teater) linastub täna kell 19 Katrin Maimiku ja Andres Maimiku film «Kirsitubakas».

• Esilinastus oli Karlovy Vary filmifestivalil tänavu juulis.

• Osades Maris Nõlvak, Gert Raudsep, Getter Meresmaa, Anne Reemann, Viiu Maimik, Maarja Jakobson jt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles