Mõlemad Lõuna-Eestis hukkunud jalakäijad olid purjus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus Tartumaal
Liiklusõnnetus Tartumaal Foto: Jürgen Puistaja / Kanal 2

Täna sai politsei kätte ekspertiisi vastused rasketes liiklusõnnetustes hukkunud jalakäijate joobekontrolli osas. Selgus, et mõlemad autolt löögi saanud jalakäijad, Tartumaal hukkunud 27-aastane Marko ja Põlvamaal hukkunud 51-aastane Leili, olid alkoholijoobes.

Patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Alvar Pähkel ütles, et kui varem on alkoholijoobest peamiselt räägitud sõidukijuhtide puhul, siis üha rohkem liigub teedel ka alkoholijoobes jalakäijaid. «Joobes ja autojuhile märkamatuks jääva jalakäija võimalused vältida kokkupõrget vastutuleva autoga on tema aeglase reaktsioonivõime tõttu pea olematud. Selline jalakäija mängib elu ja surma peale,» rõhutas Pähkel pressiesindaja vahendusel.

Politsei kutsub kõiki üles märkama kaasliiklejaid, kes on end ohtu pannud või vajavad abi. «Näiteks võib igaüks juhatada jalakäija sõiduteest ohutusse kaugusesse, uurida helkuri olemasolu kohta ning joobe kahtluse korral kutsuda politsei, kes jalakäija kainenema viib. Teinekord sellest elu päästmiseks piisabki,» rääkis politseijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles