Tartlased heitlesid Tapa maadluspäeval keskendumisvõimega

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maadlustreener Voldemar Press võttis möödunud nädalavahetusel Tapa maadluspäeval tartlaste esinemise kokku sõnadega, et sportlane ei suuda keskendunult rakendada oma jõudu-osavust ja mõtlemist, siis teeb seda paremini tema konkurent. Seda said üldiselt edukalt maadelnud noored maadlejad omal nahal ilmekalt tunda.

Naistemaadluses jättis kõik oma vastased punktideta nooruke Viktoria Vesso (-58 kg). Tema tõi EMÜ SK esindusele ainsa ja võistluste ühe ülekaalukaima võidu. TÜ ASK esindaja Liis Järvamägi (-69 kg) ei hoolinud samuti vastaste püüdlustest teda pikali panna ja loovutas kaks punkti üksnes finaalis (seisul 12:2) Kaisa Muutrale (MK Nelson). Eesti meistrivõistlustel tänavugi esikoha saanud Maria Kilk oli seda puhku teine (EMÜ SK) kergemas kaalus.

Kadettide võistluses oli kuni 69 kg kaalus kõige otsustusvõimelisem Tartu Valla SK esindaja Keit Muuga. Temal tuli esikoha saavutamiseks juba eelringis alistada tunamullune Euroopa kadettide meistrivõistluste viies Ott Saar. Rainer Grosberg (TÜ ASK) oli kergemas kaalus väärt pronsist autasu.

Meeste-klassis (-66 kg) oli Kalev/Englas esindaja Madis Naarits finaalis kas väsinud või lihtsalt jõudu säästev, kirjeldas Press. Olles eduseisus 3:1 leeduka vastu, määrati ta nö. karistuseks parterisse. Aktiivsemaks muutunud kogenum Richardas Ivanovas, vedas petteliigutusega Englas esindaja üle paar sekundit enne lõpusireeni. Naaritsa osaks jäi paraku teine koht, mis siiski on hea tulemus, viie riigi (Eesti, Soome, Läti, Leedu ja Venemaa)konkurentsis.

Kehakaalus kuni 75 kg sai EMÜ SK võistleja Kristjan Arold samuti teise koha. Edukalt alustanud tarlane jäi finaalis ootamatult kindlalt seljakaotusega alla leedukale Andrius Puntale.

Kuni 130 kg kaalus valmistas meeldiva elamuse väga võitluslikult maadelnud EMÜ SK esindaja Kaarel Maaten, kes jub teises kohtumises ründas aktiivsemalt lätlaste tunnustatud matihunti Igors Kostinsit. Taas pidas paika seaduspärasus, et kui maadled jõuliselt, osavamalt ja targemini võid saavutada edu. Seisul 2:2 seljatas tartlane oma vastase. Finaalis andis võidu ja üldesikoha Tartu Valla SK juuniori Evo-Richard Lode ülekaalukas alistamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles