Päästjate põlengupaigale jõudmist takistas tõkkepuu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pärastlõunal põles Ropka linnajaos ühe puiduäri hoovis varjualune. Kuna kvartalisse sissepääsu takistas massiivne tõkkepuu, kulus kustutustöödega alustamiseks mõnevõrra kauem aega, sest päästjail tuli esmalt rajada enam kui 100 meetri pikkune voolikuliin.

Tume suitsusammas tõusis Kroonpressi trükikoja taha jäävast hoovist linnaosa kohale kella 13.40 paiku. Siis põles varjualune juba lahtise leegiga ning selle konstruktsioon oli hävinemas.

Loetud minutid hiljem hoovi sissepääsu piirava tõkkepuu taha jõudnud päästjad pidasid masina kinni ning esimene päästja jõudis tulekahjupaika umbes üheksa minutit hiljem. «Täiesti põlenud,» teatas ta raadio teel oma kolleegidele. Kella 13.50 paiku kukkus varjualuse katus sisse.

Hoolimata sellest, et vesi tuli kohale tuua suhteliselt kaugelt ja leegid olid juba vähenemas, vedasid päästjad kohale voolikud, rajasid veeliini ning kustutasid põlengu. Tulekahju tekkepõhjus vajab veel uurimist.

Lõuna päästekeskuse teatel hoiti varjualuse all hoiti papitükke. Päästjatel kulus ehitise lõplikuks kustutamiseks 40 minutit ja 2000 liitrit vett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles