Kuulsa vene kunstniku reprod ripuvad Gildi galeriis

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilguheit Zina Sotina töödega kaetud Gildi galerii seinale.
Pilguheit Zina Sotina töödega kaetud Gildi galerii seinale. Foto: Kalev Saar

Juuli lõpuni on Gildi galeriis näha Venemaa kunstniku Zina Sotina tööde koopiaid – lõuendile trükitud 12 reproduktsiooni.

Nende seas on akte, lillemaale ja vene rahvuslike motiividega värvikirevaid töid, mis on Sotinale kuulsust toonud nii kodu- kui välismaal.

Sotina tööde reproduktsioonid on Eestisse vahendanud Jaak Metsalu, kes on Põlvamaal asuva osaühingu Jacob Antiquitas juht ning tegeleb kõigega, mis puudutab antiiki ja kunsti.

Tema on pildid Eestisse toomiseks omakorda saanud Venemaal elava Evgeni Svatikovi kunstikollektsioonist, kus asuvad ka samade piltide originaalid.

Gildi galerii perenaine Rosalie Pedassaar selgitas, et originaalidest on võetud fotod, need on trükitud lõuendile ja raamitud. Zina Sotina on selleks nõusoleku andnud ning on oma tööde koopiad ka isiklikult signeerinud. Niisiis on tegu väga väärtuslike reprodega, mida on võimalik siitsamast Tartust soetada endale pisut enam kui 100 euro eest.

Zina Sotina originaalteoste hinnad ulatuvad kümnetesse tuhandetesse eurodesse ning need on esindatud paljude Venemaa oligarhide kunstikogudes.

Zina Sotina on sündinud 1947. aastal Murmanski lähedal Belokamenkas. Oma nooruse ja õpinguteaja on ta veetnud Sankt-Peterburgis, kus elab nüüdki. Praegu ta enam ei maali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles