Kahes varahommikuses tulekahjus Tartus vajasid inimesed päästmist

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Variku tänaval sai põleng alguse süttinud elektrijuhtmetest.
Variku tänaval sai põleng alguse süttinud elektrijuhtmetest. Foto: Lõuna päästekeskus

Täna hommikul kõlasid juba üsna varastel tundidel üle Emajõelinna päästeautode sireenid. Esmalt süttis elumaja Variku tänaval, paar tundi hiljem aga Viljandi maanteel.

Lõuna päästekeskuse teatel saabus väljakutse Variku tänavale 3. juulil kell 4.47. Enne päästjate saabumist olid majaelanikud aidanud akna kaudu välja teisel korrusel olnud tütarlapse.

Päästjad tuvastasid, et põles garaaži elektrijuhtmestik, mis oli süüdanud osaliselt trepi. Pärast põlengu kustutamist tuulutasid päästjad ruumid. Suitsuandur tööle ei hakanud, sest see oli kinnitatud koridori seinale.

Napilt kaks tundi hiljem, kella 6.44 ajal sai häirekeskus teate tulekahjust Tartus Viljandi maanteel. Päästjate saabudes põles elumaja (8 x 9 m) lahtise leegiga.

Majas olnud kaks meesterahvast suutsid ise tulest välja tulla. Meedikud toimetasid nad haiglasse. Tules hävis maja esimene korrus, teine korrus sai suitsu- ja veekahjustusi.

Põlengu täpsemad asjaolud on selgitamisel, päästetööde juhi sõnul ei olnud hoones suitsuandurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles