Spordimuuseumis saab tutvuda üliõpilasmängudega

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Spordimuuseumis avati üliõpilasspordi näitus
Eesti Spordimuuseumis avati üliõpilasspordi näitus Foto: Margus Ansu

Järgmisel nädalavahetusel tulevad Tartus rahvusvahelised üliõpilasmängud, mille raames saab spordimuuseumis külastada näitust tudengispordi ajaloost läbi kolme sajandi.

Näitus «Üliõpilassport läbi aegade. SELL mängud» on pühendatud 30ndatele mängudele ning võtab kokku Eesti tudengispordi ajaloo.

Spordimuuseumi näituse korraldaja Helve Parmase sõnul on kõik eksponaadid kokku kogutud Eestist ning on valitud vastavalt sellele, et nad kajastaks kolme sajandit.

«Näitusel on läbilõige kogu üliõpilasspordist, mis sisaldab nii ajaloolist osa, eksponaate üliõpilaste tippsaavutusest kui ka spordimängude auhindu,» ütles Parmas.

Parmase sõnul on üks osa näitusest pühendatud üliõpilasspordile ning teine osa Eesti Akadeemilisele Spordiliidule (EAS) kui organisatsioonile ja tegevusele.

Näitusel on esindatud näiteks Rain Karlsoni poksikindad, millega ta tuli üliõpilaste maailmameistriks, ning ka Gerd Kanteri medalid. Esmakordselt on avalikkuse ees Toomas Prooveli kuldmedal, mille ta võitis 2000. aastal Tokyos kreeka-rooma maadluses.

SELLi mängud on rahvusvahelised üliõpilasmängud, mis peetakse iga-aastaselt vaheldumisi neljas korraldajariigis – Soomes, Eestis, Lätis ja Leedus. Tänavu leiavad SELLi mängud aset Tartus 16.-18. maini ning seal võistlevad 1500 tudengit kümnest erinevast riigist. Esimesed mängud toimusid 1923. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles