Mitu koolimaja läheb kevadel remonti

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karlova gümnaasium.
Karlova gümnaasium. Foto: Kristjan Teedema

Kuigi tavaline kooliremontide haripunkt on pärast jaanipäeva, mil koolipere on suvevaheajal, algab kolmes Tartu koolis remont juba aprillis ja mais.

Ehitajad on äsja lõppenud riigihankega leitud Karlova gümnaasiumi, Kivilinna gümnaasiumi ja Descartes’i lütseumi ruume remontima. Kõik need on tulevased põhikoolihooned ja nagu abilinnapea Tiia Teppan rääkis, keskendub linn lähiaastail eeskätt põhikoolide õpikeskkonna parandamisele, sest gümnaasiumid on enamasti korralikud.

«Sellel aastal oleme rege rautanud õigel ajal, hange kuulutati välja varakult ja alustatakse kohe,» ütles ta.

Abilinnapea möönis, et võib-olla segab peatselt algav remont mõningal määral koolitööd, aga töömaht on suur ja septembriks peab plaanitu tehtud olema.

Parem ajastus

«Et ühiskondlike hoonete ehitus käib valdavalt suvel ja kulmineerub suhteliselt lühikesel perioodil pärast jaanipäeva, loob see olukorra, kus ehitushinnad suvel oluliselt tõusevad,» põhjendas varasemat algus Tartu linnavarade osakonna juhataja Kunnar Jürgenson.

«Hooajaline hinnatõus on kuni 30 protsenti, lisaks on ka ehitajaid suhteliselt vähe, pakkumisi tuleb kaks-kolm, kui hangetega suve algusesse jääda. Selle tõttu on eesmärk, et hanked oleksid võimalikult vara tehtud,» rääkis ta.

Praegu oli hangetel pakkujaid kuus kuni kaheksa ja hind jäi linna eeldatud piiridesse.

Sõltuvalt koolimajast algab remont märtsis, aprillis või mais. Jürgenson ütles, et paratamatult ei ole pärast jaanipäeva alustades paari kuuga ehk augusti lõpuks võimalik suuremahulisi töid ära teha.

Descartes’i lütseumi hoone remondi hanke võitja on JB Ehituse OÜ hinnaga 411 782 eurot. Kavas on remontida  kooli A-korpuse nullkorrus, kus hakkavad paiknema nii Descartes’i lütseumi kui ka kommertsgümnaasiumi poiste tööõpetuse klassid ja rõivistud, universaalne töötuba, koristus- ja laoruumid, väike spordisaal koos riietus- ja pesuruumiga ning õpetajate ruumid.

Töö kestab kuus kuud ja orienteeriv lõpetamise tähtaeg on septembri algus.

Kivilinna gümnaasiumi põhikooli majas remonditakse keldrikorrusel asuvad tööõpetuse klassid ning neljandal korrusel võõrkeelte, loodusainete, füüsika- ja keemiaklassid ning tualettruumid. Remondihanke võitis AS Semuehitus hinnaga 336 441 eurot.

Karlova gümnaasiumis remonditakse kehalise kasvatuse riietus- ja pesuruumid, õpetajate ruumid ning käsitööklass, keldrikorrusele ehitatakse tualetid. Remontima hakkab OÜ PVH Ehitus, kes pakkus hinnaks 154 852 eurot.

Peale selle kuulutas linnavalitsus eile Kellukese lasteaia köögi remondi riigihanke võitjaks Eviko hinnaga 94 032 eurot.

Suur töö ees

Jürgenson ütles, et koolimajade tervikremondi tegemise tempo sõltub sellest, kui palju saab Tartu haridusministeeriumilt rahalist toetust – ministeerium on seda lubanud, sest Tartu on teinud koolireformi.

Aprilli alguses peaks selguma Nooruse 9 koolimaja remondi hanke pakkumused, sellesse majja saavad uued ruumid Tamme gümnaasium ja täiskasvanute gümnaasium. Ehitus algab plaanide kohaselt juunis ja kestab järgmise aasta juulini.

Veel on tänavu kavas Härma gümnaasiumi katuse parandus, Raatuse, Reiniku ja Forseliuse koolimaja ümber vajab remonti sademeveedrenaaž ja kunstigümnaasiumis on plaanis valgustuse remont. Veeriku koolis on lõpetada katuse remont, mis algas läinud sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles