Lennusalk tassis teadmata kadunud vanataadi soost välja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väsinud vanataat toodi süles metsast välja.
Väsinud vanataat toodi süles metsast välja. Foto: Reporter.ee

Piirivalve lennusalk tõi eile Võrumaal metsast välja päev varem kaduma jäänud 77-aastase Meremäe vallas elava 77-aastase Paul Kundi.


Vanataadi otsingud algasid juba sama päeva õhtul, mil mees kadus, kuid pimeduse saabudes jäeti operatsioon katki. Otsingutega oli seotud üle neljakümne inimese, vahendas Reporter.ee videolõik.

Politsei pani paika otsinguala arvestades pinnast ning mehe vanust. Kaheksa ruutkilomeetri suuruse ala läbikammimine ei andnud aga tulemust ning jalgsiotsingud lõpetati. Tallinnast saabus aga pärastlõunal lennusalga helikopter, mis suundus uuesti ala üle vaatama.

Pinnaltpäästja Rauno Kalindi sõnul leiti hädas olnud mees üsna viimasel minutil. Helikopteril oli kütust alles veel ainult kümneks minutiks. Üle soo lennates märkasid mehed istuvat kogu.

Kalind kinnitas, et päästmine oli üsna raske. Ta võttis mehe õlale, kuid vajus ise vööst saadik pehmesse pinnasesse. Lõpuks tõsteti väsinud taat vintsiga kopterisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles