Otepääl tuleb jõulude eel rahvusvaheline suusahüppevõistlus

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehvandi suusahüppetorn on praegu veel lumevaba, kuid lähiaegade ilmad lubavad toota piisavat kunstlund.
Tehvandi suusahüppetorn on praegu veel lumevaba, kuid lähiaegade ilmad lubavad toota piisavat kunstlund. Foto: Margus Ansu.

Tuleval nädalavahetusel saabuvad Otepääle 54 sportlast kokku 11 riigist osalema suusahüppevõistlusel FIS Continental Cup Ski Jumping. Tehvandi K90 hüppemäel võisteldakse 19. – 20. setsembrini.


Korralduskomitee esimehe Alar Arukuuse teatel praegu hüppemäel küll valget katet ei ole, kuid ilmateade ennustab peatselt saabuvaid külmakraade, mis lubab asuda kunstlund tootma.



«Hinnanguliselt oleks vaja teha 1000 kuupmeetrit lund ning sobivate miinuskraadidega kulub selleks kolm päeva. Plaani järgi on mägi valmis saabuva nädala teiseks pooleks,» lausus Arukuusk.



FIS Continental Cup Otepää osavõistlus on sarja kolmas etapp. Kokku võistlevad sportlased 14 hüppemäel ning punkti saab sari Kuusamos 14. märtsil 2010.



Karikasarja etappidel paneb oma lennuoskused proovile ka Eesti meeskond koosseisus Illimar Pärn, Tõnis Kartau ja Kristjan Eljand.



Varem ei ole Tehvandil nii kõrgetasemelist suusahüppevõistlust toimunud. Uue aasta alguses on Otepääl tulekul ka kahevõistluse FIS Continental Cup etapp, mis saab teoks 9. – 10. jaanuarini.



Arukuusk avaldas lootust, et saabuvate rahvusvaheliste mõõduvõttudega pannakse loodetavasti alus kõrgetasemeliste suusahüppevõistluste traditsioonile Tehvandi K90 hüppemäel.



Pealtvaatajatele on FIS Continental Cupi jälgimine tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles