Streik paneb homme Tartu linnas ja maakonnas terveks päevaks bussid seisma

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartlased peavad homse tööpäeva jooksul valima liiklemiseks tõenäoliselt teised liiklusvahendid.
Tartlased peavad homse tööpäeva jooksul valima liiklemiseks tõenäoliselt teised liiklusvahendid. Foto: Sille Annuk.

Eesti Transpordi- ja Teetöötajate Ametiühingu toetusstreik halvab homme kella kaheksast hommikul õhtul kuueni Tartu linna ja maakonna bussiliinide töö, kinnitas GoBus Tartu ja Automeni streigijuht Aare Kübarsepp.


Kübarsepa sõnul lähevad liinile kõik bussid, mille väljumisaeg on enne kaheksat. Maakonnaliinide bussid sõidavad oma ringi lõpuni, linnaliinid katkestavad töö pärast kaheksat saabumisel lähimasse kontrollpeatusse või lõpp-peatusse.

Kübarsepp ei välistanud, et osa busse läheb siiski liinile, sest ametiühingusse kuulub umbes 70 protsenti juhtidest. Kokku on GoBus Tartu ja Automeni palgal Kübarsepa sõnul üle 200 bussijuhi.

Streigi toimumist kinnitas ka Ametiühingute keskliidu juht Harri Taliga.

Tartu linnavalitsuse teatel jätab ametiühing minimaalse teenindusmahu säilitamise huvides käiku järgmised liinid vähendatud mahus:

liin nr 20 - täismahus;
liin nr 9 - pooles mahus;
liin nr 7 - 1/3 mahus;
liin nr 4 - 1/4 mahus;
liin br 10 - pooles mahus.

Nimetatud liinidel tuleb arvestada pikemate ooteaegadega. Teised liinid streigivad Transpordi Ametiühingu teatel täies mahus. Streigi juhid kaaluvad lisaks olukorda kohapeal ja võivad omal äranägemisel liikluse taastada ka enne streigi lõppu.

Tartu linnavalitsus soovitab linlastel varuda teisipäeval aega oma liikumisi planeerides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles