Rannalised aitasid vigastada saanud poisi Emajõest välja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaujula rand Tartus.
Vabaujula rand Tartus. Foto: Kristjan Teedema

End vettehüppel vigastanud poisi päästmisel mängisid otsustavat rolli kiiresti reageerinud suvitajad, kes tõid kannatanu koos vetelpäästjatega Emajõest välja.

Kolmapäeva pärastlõunal sattus ohtlikku olukorda õnnetult vette hüpanud 15-aastane nooruk, kes sai vigastada. Emajõe Vabaujula rannapatrullis olnud G4S-i vetelpäästja sai abikutse kell 16.15.

Poiss oli uppumisohus ega suutnud iseseisvalt kaldale tulla, kinnitas turvafirma pressiesindaja. Koos rannas olnud inimestega tõid vetelpäästjad poisi veest välja.

Nooruk kurtis, et hingamine on raskendatud ning ta ei tunne oma jalgu. Rannavalvurid keerasid ta külili ning fikseerisid kaela. Peatselt saabunud kiirabiarstid viisid poisi haiglasse.

G4S rannavalve juht Henry Seemel tänab poisi päästmisel abistanud rannalisi. «Veeõnnetuste puhul loeb iga sekund,» rõhutas ta. Uppumisohus olija ei saa enamasti ise abi kutsuda, sest viimased jõuvarud kuluvad veepinnal püsimiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles