Vallad võivad toimetulekutoetuste maksmisel jänni jääda

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keeleõppe kulude hüvitisavalduse esitamise tähtaeg on 3. detsember.
Keeleõppe kulude hüvitisavalduse esitamise tähtaeg on 3. detsember. Foto: Elmo Riig / Sakala

Võrreldes mullusega on toimetulekutoetuste maksmine Kagu-Eesti valdades tunduvalt suurenenud. Vahetult suure majanduslanguse eel kavandatud summadest ei pruugi aasta lõpuni jätkuda ning vallad ootavad riigilt abikätt.


Rõuge valla sotsiaalosakonna juhataja Maire Grosmann kinnitas

LõunaLehele

, et toimetulekutoetuse maksmine on 2008. aasta sama ajaga võrreldes suurenenud 25 protsenti. Jaanuarist alates on väljamakstavad summad suurenenud koguni 34 protsenti.



Grosmann nentis, et praeguste arvestuste kohaselt jätkub toimetulekutoetusteks raha septembrini. Raha eraldatakse riigieelarvest. Kui 2009. aastaks eraldatud summast ei jätku, saab omavalitsus riigi eelarvest raha juurde taotleda.



LõunaLeht päris aru ka Võru abilinnapealt Pille Pikkerilt, kelle sõnul on toimetulekutoetuste maksmine võrreldes aprilliga 2008 suurenenud poole võrra. Toimetulekutoetuse vahendeid on Võru linnas kulunud nelja kuuga pea 59 protsenti aastaks ettenähtud eelarvest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles