Uus mänguväljak ootab kummiloomi

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Maveter on Veeriku pargis alustanud ehitustöid, et 1. juunil saaks linn siin avada uue mänguväljaku.
OÜ Maveter on Veeriku pargis alustanud ehitustöid, et 1. juunil saaks linn siin avada uue mänguväljaku. Foto: Margus Ansu

Juba kolmandat aastat avab Tartu linn just lastekaitsepäeval uue mänguväljaku. Sedakorda saavad mängimis- ja kooskäimiskoha Veeriku mudilased ja teismelised.



Veeriku kooli ja Kannikese lasteaia kõrval olev park on seni olnud populaarne lasteaialaste müttamisala, aga ka linnaosa elanike jalutamiskoht. Nüüdseks on aga OÜ Maveter töölised alustanud pargis käimisradade tegemist ja mänguplatsi ettevalmistustöid, et mai alguseks, mil saabuvad mänguvahendid, saaks need kiirelt püsti panna.



Ehkki lastekaitsepäevaks, 1. juuniks veel ilus muru väljakule kasvada ei jõua, peab selleks ajaks olema park avamisvalmis. Linna haljastusteenistuse juhataja Eda Põldma rääkis, et tööde käigus korrastatakse praegu parki läbiv peatee, mis kaetakse purustatud kruusaga.



Samuti saab uue katte praegu lasteaia kõrvalt mööduv porine pinnastee ning rajatakse juurdepääsuteed, mis viivad pargi keskele tulevate mänguvahenditeni.



Et teada saada, mida lapsed ise mänguväljakul näha tahaksid, lasi linna noorsooteenistus Kannikese lasteaia ja Veeriku kooli lastel oma soovid kirja panna. Selgus, et väikesed lapsed tahavad eelkõige kiikuda, liugu lasta ningi karusselliga sõita, suuremad aga lihtsalt olemise kohta.



Nii ongi atraktsioone väljakul nii neile pisikestele, kes alles ise aralt esimesi samme üritavad teha, kui ka teismelistele.



Noorte jaoks tulebki parki paviljon, kus postide vahel on jämedad köied, mille peal istuda ja kõlkuda, pinkide asemel paigaldatakse teismelistele parki õrsistmed. Neil saab istuda nii, nagu tihtipeale pargipingil näha võib – istmik seljatoe peal ja jalad istmel.



Lisaks tulevad kõnniteede äärde kiikpingid.



Suurematele ronimishimulistele lastele tuleb parki Tarzani rada ja pargi keskele suurima atraktsioonina võrkudel ronimise süsteem, lisaks veel hiiglaslike köitega ühendatud karussell ning pendelkarussell.



Väikelastelegi paigaldatakse võrkudest ronila koos liumäega, lisaks tasakaalupoom, neljakohaline karussell ja kiiged päris pisikestele ja veidi suurematele. Väikelaste mängusektoris leiavad koha ka kum­­migraanulitest tehtud elevandid ja ninasarvikud, mille otsas mudilased turnida saavad.



Eda Põldma sõnul on kogu kõrghaljastus pargis olemas, lisaks tuleb istutada veel põõsarühmi. Mänguväljaku ala hakkab pimedal ajal valgustama ka suur prožektor, nagu aasta tagasi Sõbra tänavas avatud väljakulgi.



Sweco Ehituse koostatud projekti järgi rajab väljaku OÜ Maveter. Ehitus läheb linnale maksma 1,35 miljonit krooni. Esimese suurema mänguväljaku avas linn 2007. aastal Tähtveres.



Kas ja kus järgmise aasta lastekaitsepäeval uus mänguväljak avatakse, pole Põldma sõnul praegu veel teada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles