Linnavolikogus: häirekell

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Saar
Jüri Saar Foto: SCANPIX

Kipub olema nii, et olulised asjad ei ole mõnikord kuigi põnevad. Ebaolulised pisiasjad pälvivad märksa rohkem tähelepanu. Nii ka linnavolikogus, kus miljoneid maksev päevakorrapunkt diskussiooni algetki ei põhjusta, tähtsusetu tänavajupi ristimist saadab ettekannete laviin.

Läinud neljapäeval oli volikogu sügishooaja esimese istungi põnevaim küsimus, kuhu kadus internet, täpsemini netiühendus. Volikogu töö seisukohast ei ole see muidugi kuigi oluline, sest Tartu rahvaesindajad on truuks jäänud klassikalistele meetoditele, tõstavad hääletamisel kätt ja ka eelnõude väljatrükid on vabalt saadaval.

Teine elev hetk oli istungi lõpuosas, kui volinik Ants Kase jutu lõikas läbi tuletõrjealarm, mis lõbusasti esimeseks koolikellaks ristiti.

Esitatud eelnõude arutelu oli aga loid, linnaeelarvestrateegia ja lisaeelarve kohta vaevalt mõni küsimus, teiste eelnõude kohta ei sedagi.

Show'd üritas üleval hoida Keskerakond. Nii näiteks tegi Olev Raju ettepaneku muuta linna põhimäärust selliselt, et linnapeal ja linnavalitsuse liikmetel peab olema vähemalt magistrikraad või sellega võrdsustatud haridustase. Avaliku teenistuse seaduse muutmisega uuest aastast võiks linnapeaks saada ka ühe klassi haridusega, mis Raju meelest vähemasti ülikoolilinnas ei ole kohane.

Tõeline häirekell oli aga keskerakondlase Silver Kuusiku arupärimine Reiniku kooli Vanemuise tänava maja kohta, mispeale mures olid nii koalitsiooni kui opositsiooni poliitikud ja linnavalitsus tegi kohe järgmisel hommikul koolimajja kontrollkäigu. Lähemalt saab sellest lugeda eelmiselt leheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles