Päevatoimetaja:
Emily Lieberg

GALERII Ja VIDEOD Tartu uppus, Riia tänava raudteeviadukti alla tekkis järv (21)

Tartu uppus – öösel alanud kõva sadu jätkus ka teisipäeva hommikul töölemineku ajal ning seetõttu olid ülikoolilinna murekohad taas vee all. Mitmes paigas tekkisid liiklusummikud, sest sõidukid olid sügavas vees seiskunud, näiteks tungis vesi linnaliinibussi. Peagi suleti liiklusele kogu Riia tänav. 

Hommikuse tugeva paduvihma järel tekkisid liiklusummikud esialgu Ülejõel Raatuse tänaval, kus olid sõiduteel suured sügavad lombid. Umbes kella üheksa ajal oli autode rivi tekkinud sealt ka veidi eemal Fortuuna ja Pika tänava ristimikul, kus kaks autot olid linna poole sõites lombis välja surnud.

Nii sõitsid autod Fortuuna tänavale, kust tuli seejärel keerata Põigu tänavale, kuid sealgi seisid autod, ohutuled põlemas, teel ees.

Kümmekond minutit peale kella üheksat oli ummik ka Riia mäel, sest Riia tänava raudteeviadukti juures oli suure vee all kogu ristmik. Sõidukijuhid püüdsid autoga läbi hiiglasliku lombi sõita, kuid olid siis sinna kinni jäänud. Samuti seisid seal linnaliinibuss, kuhu vesi ka sisse tungis.  

Go Busi Lõuna-Eesti piirkonnajuht Ramses Riive tõdes, et linnaliinibussid tõepoolest takerdusid, kuid seda suuresti ka seetõttu, et sõitjate ohutuse huvides ei riskinud bussijuhid liialt ega katsetanud bussiga läbisõitu sügavast veest.

Umbes kella poole kümne ajal pani politsei Riia tänaval liikluse kinni ning sõidukeid suunati kõrvaltänavatele. Ka busse suunati ümber. 

Ka südalinnas Ülikooli tänavale viiv jalakäijate trepp muutus taas kärestikuks.

Lisaks sellele, et tänavad olid vee all, ei töötanud ka osa valgusfoore näiteks Turu ja Riia tänava ristmikul. Osa inimesi kooris keset tänavat jalad paljaks ja lippas paljajalu ringi. 

Suuremad lombid kadusid ning liiklus taastus teisipäeva lõuna paiku.

Tagasi üles