Galerii Maastikumaratoni võitis Keenia jooksja, pikal distantsil ei leidunud ultrasportlasele vastast

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy

Pühapäeval võtsid jooksusõbrad mõõtu Tartu 42. maastikumaratonil. Päev algas 42-kilomeetrise distantsiga, mille võitis ultrasportlane Rait Ratasepp. Maastikumaratoni põhidistantsi, 21-kilomeetrise jooksu võitis Keenia jooksja Julius Muriuki Wahome.

Kui Ratasepal kulus 42-kilomeetri läbimiseks 2 tundi ja 38 minutit, siis 21-kilomeetrise põhidistantsi võitnud Wahome oli finišis ajaga 1 tund, 7 minutit ja 56 sekundit. Sama distantsi lõpetas teisena Karel Hussar, kes kaotas liidrile vaid seitse sekundit. 21-kilomeetrise ehk poolmaratoni kolmas lõpetanu oli tuntud maratoonar Roman Fosti, kes kaotas liidrile neli minutit ja kolmteist sekundit.

Pika distantsi kiirem naine oli sel korral Külli Sizask, kes läbis 42 kilomeetrit ajaga 3:17:50. Sama distantsi teise koha sai naiste arvestuses Lilian Jõesaar, kes poolel distantsil oli veel liidripositsioonil. Jõesaar kaotas finišis Sizaskile minut ja üheksa sekundit. Kolmanda koha sai naiste arvestuses Julia Rakitina. Tema finišiaeg oli 3:24:01.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles