Sotsiaalkorteri elanik tegi tule pliidikolde asemel praeahju

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Päästeauto.
Päästeauto. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Päästjad käisid möödunud ööpäeva jooksul Jõgevamaal kolmel väljakutsel, kus hoonetes oli puhkenud põleng. Päästjad käisidi nii perearstikeskuses kui ka sotsiaalkorteris.

Kolmapäeva hommikul kella kümne ajal suitses Jõgeval Piiri tänaval perearstikeskuse hoones elektriline tuulekardin. Voolu välja lülitamise järel suitsemine lõppes. Päästjad kontrollisid termokaameraga tuleohutust. Vallavalitsuse esindaja kutsus rikke selgitamiseks ja remondiks kohale tehniku.

Kolmapäeva pärastlõunal veidi enne kella viit sai häirekeskus teate, et Mustvee vallas Lohusuu alevikus Tartu maantee kortermajas on suits. Päästjad selgitasid, et kahekorruselise maja esimese korruse sotsiaalkorteri elanik oli tule pliidikolde asemel teinud praeahju.

Tuleohust andis märku korterisse paigaldatud vingugaasiandur. Ruumidest leitud mees keeldus väljumast. Päästjad tõstsid suitsevad halud kaussi, viisid välja ja kustutasid need lumes. Korteris oli näha märke tuleohutuse eiramisest, toolide katetel oli näha sissepõlenud suitsuauke. Olukorrast teavitati valla sotsiaaltöötajat.

Veidi enne kella kaheksat õhtul sai häirekeskus teate saunapõlengust Mustvee vallas Laekannu külas. Päästjate saabudes selgus, et ilmselt oli süttinud korstnale liiga lähedale paigaldatud laelaud, mille elanik oli veega ise kustutanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles