Pikima jääpurika kasvatas Jõgeval kevadpealinn

, Jõgevamaa ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalalõpul võisteldi külmapealinnas jääpurikate kasvatamises.
Nädalalõpul võisteldi külmapealinnas jääpurikate kasvatamises. Foto: Jõgeva linnavalitsus

Möödunud nädalalõpul Jõgeval peetud jääpurikafestivalil võitis jääpurika valamise võistluse Türi valla esindus.

Jõgeva kultuurikeskuse kõrvale paigutatud autolaval kasvatas neljaliikmeline Türi valla võistkond 26 sentimeetri pikkuse jääpurika. «Meie jääpurikas pikenes järkjärgult,» avaldas pikima purika saamise saladuse Türi vallavanem Vahur Salom. Ta lisas, et kuna Türi võistkond osales sellel võistlusel esmakordselt, tuli ka osalejaile endile suure üllatusena, et õnnestus nii pikk jääpurikas kasvatada.

Purikat meisterdanud võistkonda kuulusid ka vallavanema nõunik Silvi Lukjanov, Laupa põhikooli õpetaja Pille Ellandi ja valla elanik Sergei Lukjanov.

Sündmust korraldanud MTÜ-43,5 juhatuse liikme Raul Tauli sõnul läks Türi valla rahval korda kasvatada üks kõigi aegade pikimaid jääpurikaid. «Tavaliselt on jääpurikad jäänud 14 sentimeetri pikkuseks.»

Sel korral soosisid võistlust krõbedamad kraadid - termomeeter näitas -17, hiljem isegi -18. Soojema ilmaga on tulnud võistlelda hoopis jääpurikate sulatamises, tõi Taul näite.

«Jääpurika festivali läbisaamist võib tõlgendada ka kui talve selgroo murdumist,» leidis Jõgeva linnapea Kalmer Lain. «Purika loomise võidu minek kevadpealinna on kui sümboolne märguanne kevade peatsest kättejõudmisest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles