Külmapealinnas hakatakse taas jääpurikaid kasvatama

, Jõgevamaa ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääpurikafestival.
Jääpurikafestival. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Täna saab Eesti külmapealinnaks kutsutaval Jõgeval alguse traditsiooniline jääpurikafestivali, millega tähistakse 90. aasta möödumist ilmavaatlustest selles paigas.

Viiendat korda peetav festival on senistest mitmekülgsem ja atraktiivsem. Juba hommikutundidel algab Jõgeva ühisgümnaasiumi õuel lumelinna ehitamine. Õhtul saab kaitseliidu hoone juurde paigutatud välilaval kaasa elada talvisele moeetendusele ning võistlejana või pealtvaatajana rõõmu tunda jääpurikate valamise võistlusest.

«Jõgeva kultuurikeskuse fuajees avatakse skulptuur «Külmalinn Jõgeva», mille autoriks on Jõgeva kunstikooli õpilased,» kirjeldas programmi sündmust korraldava MTÜ-43,5 juhatuse liige Raul Taul.

Samuti saab kultuurikeskuses vaadata näitust, mis tutvustab ilmavaatluse ajalugu  Jõgeval ning kohaliku ajalehe Vooremaa fotograafi Anatoli Makarevitši fotonäitust senistest jääpurikafestivalidest.

Ilmajuttu tulevad rääkima Lelle Liisu Raplamaalt ja Kanal 2 ilmamees Peep Taimla. «Ehk jõuame edaspidi telekanaliga ka kokkuleppele, et mõni teleilmaennustus salvestatakse Jõgeval,» avaldas Taul lootust.

Talvised ettevõtmised jätkuvad homme, mil Betti Alveri tänava hokiväljakul saab alguse esimene kelguhokivõistlus välitingimustes ja Laiuse mäel liulaskmisvõistlus omavalistatud kelkudega.

Jõgeval on registreeritud senine Eesti külmarekord -43,5 kraadi, mis mõõdeti 1940. aasta 17 jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles