Tartu otsib kultuurikandjaid

Tartu Postimees
Copy
Tartu üheks suureks kultuuriliseks võiduks oli 2024. aasta Euroopa kultuuripealinna tiitli pälvimine.
Tartu üheks suureks kultuuriliseks võiduks oli 2024. aasta Euroopa kultuuripealinna tiitli pälvimine. Foto: Margus Ansu

Tartu linn ootab kuni 20. detsembrini kandidaate Tartu Kultuurikandja 2019 aunimetusele.

Kultuurikandja on Tartu linna aunimetus, mille eesmärgiks on tunnustada ning tänada Tartus tegutsevaid ning aasta jooksul linna kultuurielus silma paistnud loovisikuid ja loomingulisi kooslusi. Kultuuriosakond ootab ettepanekuid, mis aitavad välja selgitada 2019. aasta parimad.

Kandidaate on võimalik esitada järgmistes kategooriates: 1) aasta kultuurisündmus, 2) aasta kultuuriorganisatsioon, 3) aasta teose looja või esitaja, 4) aasta rahvakultuurikandja, 5) aasta noor kultuurikandja, 6) aasta kultuurikorraldaja, 7) aasta kultuurikajastaja, 8) aasta uustulnuk ja 9) aasta kultuurisõbralik ettevõte.

Esitatud kandidaatide seast valib aunimetuste nominendid ja laureaadid välja komisjon, kuhu kuuluvad kultuurivaldkonna eksperdid ja linna esindajad.

Kandidaate saab üles seada kuni 20. detsembrini SIIN. Ettepanekut esitades tuleb anda lühike ülevaade kandidaadi loomingulisest tegevusest 2019. aastal ning aunimetusele esitamise põhjendus. Lisaks tuleb välja tuua aunimetuse kategooria, üldine informatsioon kandidaadi loomingulise tegevuse kohta ning esitaja kontaktandmed.

Kultuurikandja pidulik tunnustustseremoonia toimub 2020. aasta veebruaris, mil avalikustatakse laureaatide nimed. Aunimetuse laureaadid saavad kingituseks kunstiteose ning rahalise preemia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles