November on taastamiskuu

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asjatundliku renoveerimise läbi teinud hoone püüab pilku kellaajast sõltumata.
Asjatundliku renoveerimise läbi teinud hoone püüab pilku kellaajast sõltumata. Foto: Elmo Riig / Sakala

Säästva Renoveerimise Infokeskuse (SRIK) Tartu ühenduse juht Kristina Kurm annab teada, et novembrikuu põnevaim teema on Karlova seltsiga käsitletav ajalooliste sisemaalingute taastamise temaatika, aga ees on viimistlustehnikaid tutvustavaid töötube ja selgitavaid loenguid paljudel teemadel.

Küttehooaeg nõuab samuti tähelepanu. Selleks korraldab SRIK koos Karlova seltsiga 12. novembril kell 13 tasuta koolituse küttekollete hooldusest ja õigest kütmisest.

Pottsepp Koit Koppel räägib ja näitab, kuidas kütta ahju ja kaminat, milline on hea küttepuu, kuidas asetada puid ahju, kui kaua kütta ning millal on õige aeg siiber sulgeda.

Erki Remmelkoor Lõuna-Eesti päästekeskusest tuletab meelde tuleohutusnõudeid.

«Plaanisime koolitustsükli hilissügisesse, kuna praegu on inimestel aiamaad juba talvekorda seatud ja jõulumöll pole veel alanud,» ütleb Kristina Kurm. «On just paras aeg teha plaane kodu korrastamiseks ja mõelda, millised välistööd peaks ette võtma tuleval suvel.»

Koolitused
• 7. novembril kell 18 töötuba «Looduslikud siseviimistlusvärvid».
• 14. ja 15. novembril kell 18 ning 26. novembril kell 13 «Interjöörimaalingud».
• 19. novembril kell 10 «Puitpõrandad ja -trepid» ning kell 14 loeng «Maja hooldamine».
• 23. ja 24. novembril loeng ja töötuba «Puitmaja puitvoodriga».
• Vajalik eelregistreerumine kas SRIK (tartu@srik.ee) või Hea Maja Poe kaudu (www.heamajapood.ee, info@hea­majapood.ee, tel 740 0959).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles