Pere Leib laagerdab end löögijõuliseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pere Leib laob Kuremaal laagris hooajale põhja alla. Kõhuli on Priit Luik. Jalad esiplaanil kuuluvad Kristo Kollole.
Pere Leib laob Kuremaal laagris hooajale põhja alla. Kõhuli on Priit Luik. Jalad esiplaanil kuuluvad Kristo Kollole. Foto: Margus Ansu

Pere Leiva võrkpallimeeskond on teist nädalat Kuremaal laagris hooajaks põhja ladumas. Tartu Postimees eksis, eeldades, et leiab mehed võrkpallisaalist. Pallurid müttasid hoopis jalgpalliväljakul.

«Ega me praegu tuppa lähegi,» sõnas Pere Leiva peatreener Rainer Vassiljev. «Viie päeva kaupa oleme Kuremaal, nädalavahetused on meestel vabad.»

22. augustist on esindusvõrkpallurid Tartus, aga veel terve nädal ei anta neile palli kätte, vaid endiselt laotakse üldfüüsilist põhja alla.

28. august on esimene päev, kui võrkpallurid pääsevad ka oma platsile.

Kuremaa laagrisse ei jõudnud Rait Rikberg, kes on Eesti koondises rakkes, ja tänavune uus mees Artis Caics, üks kahest soetatud lätlasest, tema on omajagu hõivatud rannavõrkpalliga. Muidu on Pere Leiva uus meeskond komplekteeritud ja vähemalt esialgu kedagi enam juurde ei otsita.

Pingeline eelarve

Võrreldes eelmise hooajaga Tartu Pere Leiva eelarve küll pigem kahaneb, kui jääb samaks, kuid kindlasti ei kahanda ambitsioonikas treenerite tandem Rainer Vassiljev – Oliver Lüüt­sepp eesmärki võidelda kõige kõrgemate kohtade eest. Viimane neist võtab algavast hooajast üle ka seni üldkehalise treeningu eest hoolitsenud Peep Pälli ülesanded ning üritab võistkonda hoida vajalikel hetkedel eriti teravas löögihoos.

Mitu muudatust leiab aset võistkonna koosseisus. Täielikult uueneb sidemängijate osakond. Eelmise hooaja number üks ja Eesti koondisessegi kuuluv Andres Toobal siirdub Pärnu VKsse ning põlvevigastust raviv Kristjan Kais sel hooajal nii kõrgel tasemel enam ei palli. Toobalit on kutsutud asendama juba nimetatud lätlane Artis Caics, kellele pakub konkurentsi Võru VKs pallinud Ats Horn.

Uue tulijana peab kindlasti ära märkima lõunanaabri Valerijs Lomakinsi, kes valmistas möödunud hooajal just tartlastele palju peavalu. Temast loodab Pere Leib mängijat, kes suudab rünnakuid realiseerida ka rasketel hetkedel. Senine number üks diagonaalründaja Martti Juhkami hakkab mängima nurgaründaja kohal nagu algul. Lomakinsile pakub vahetust Taavi Nõmmistu.

Lisaks Juhkamile lisandub nurgaründajate hulka eelmised kaks hooaega Pärnu VKs mänginud Elia Lulla. Tugevat konkurentsi jäävad endiselt pakkuma Kristo Kollo ja Priit Luik, seega valikut ja peamurdmist, keda mängu panna, treenereil on. Möödunud hooaja pesamuna Rauno Tamme läheb rendile Võru võistkonda.

Eelmisel hooajal täielikult uuenenud I tempo osakond teeb ühe muudatuse: välisklubi otsivat Meris Merisaart asendab tartlastele tuttav Martin Ruul. Teised kaks keskblokeerijat on endiselt Siim Ennemuist ja Kevin Soo.

Koosseis koos

Peale Merisaare on Tartu meeskonnal teed paraku lahku läinud ka eelmisel aastal end küllalt hea löögijõuna näidanud lätlase Lauris Iecelnieksiga. Põhjus peitub pingelises eelarves ja meeste liig suurtes soovides.

«Olime Iecelnieksiga küllalt lähedal kokkuleppele, aga ta hakkas liiga palju tingima,» kirjeldas Pere Leiva mänedžer Martin Jürgenson, «pealegi tekkis siis võimalus võtta meeskonda Elia Lulla.» Iecelnieks pidada uut tööandjat otsima Kreekas ja Küprosel.

«Meris tahtis samuti suurt palgatõusu ja meie ei suutnud sellega kaasa minna,» andis Jürgenson mõista, et samal põhjusel lahkus ka Meris Merisaar.

Liberona on jätkamas efektne ja efektiivne mängija Rait Rikberg, kelle suurepärane kaitsemäng toob saali nii mõnegi pealtvaataja. «Kui keegi ennast tõsiselt ei vigasta, siis me jääme selle koosseisu juurde,» ütles Jürgenson.

Kogu tiimi saab kodusaalis mängimas näha 1.-2. oktoobril peetaval Premium7 Cupil.

Tartu Pere Leib

Sidemängijad

• Artis Caics: pikkus 190 cm, kaal 83 kg, sünniaasta 1984

• Ats Horn: 175, 78, 1985 I tempo ründajad

• Siim Ennemuist: 194, 88, 1989

• Martin Ruul: 194, 83, 1986

• Kevin Soo: 199, 95, 1993

Diagonaalründajad

• Valerijs Lomakins: 199, 82, 1984

• Taavi Nõmmistu: 199, 84, 1991

Nurgaründajad

• Kristo Kollo: 188, 73, 1990

• Priit Luik: 193, 93, 1980

• Elia Lulla: 196, 90, 1986

• Martti Juhkami: 196, 96, 1988

Libero

• Rait Rikberg: 174, 80, 1982

Peatreener Rainer Vassiljev

Abitreener Oliver Lüütsepp

Füsioterapeut Jüri Mälk

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles