Tartu pikendas plaanitava rattaringluse hanke tähtaega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratas lumises Tartu kesklinnas. Pilt on illustreeriv.
Jalgratas lumises Tartu kesklinnas. Pilt on illustreeriv. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tartu linnavalitsus pikendas rahvusvahelise hanke tähtaega kavandatava rattaringluse jaoks rataste ning parklaseadmete ostmiseks.

«Hanke pakkumiste esitamise tähtaeg on 6. aprill. Tähtaega sai pikendatud, sest pakkumise vastu tundis huvi ka üks Kanada ettevõte, kes ei oleks suutnud algseks tähtajaks jalgratta prototüüpi Eestisse toimetada. Kuna tähtajani on veel mitu nädalat aega, siis hetkel ühtegi pakkumist esitatud ei ole,» ütles Tartu abilinnapea Raimond Tamm BNS-ile.

Hankega soovib linn osta kokku 600 jalgratast, millest 200 on tavajalgrattad ja 400 elektrijalgrattad, 900 kinnitusposti ja 60 infotulpa koos tarne ja paigaldusega ning rattaringluse juhtimissüsteemi tähtajatu kasutuslitsentsi.

Hanketingimuste kohaselt soovib linn ka võimalust lähema kahe aasta jooksul osta rattaringlussüsteemi laiendamiseks täiendavalt kuni 200 jalgratast, 300 kinnitusposti ja 20 infotulpa riigihankel pakutud hinnaga.

Projekti eesmärk on kujundada rattaringlusest ühistranspordisüsteemi osa ja siduda need teineteist täiendavaks tervikuks. Rattaparklate asukohtade planeerimisel kasutati mobiilpositsioneerimise andmeid inimeste igapäevaste liikumiste kohta ja võeti arvesse elanike ettepanekuid.

Rattaringlussüsteemi rajamist rahastatakse linna eelarvest ning Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) rahastatavast Tartu rattaringlus projektist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles