Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Näitus Tartu kunstimuuseumis heidab pilke Brüsselisse

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Sten Eltermaa foto näituselt «Brüsseli prelüüd».
Sten Eltermaa foto näituselt «Brüsseli prelüüd». Foto: Repro / Tartu kunstimuuseum

Tartu kunstimuuseumi projektiruumis avati Sten Eltermaa foto- ja installatsiooninäitus «Brüsseli prelüüd: liminaalne tsoon». See on esimene muuseumidebüüt näitusesarjas «Noor Tartu», mille eesmärk on pakkuda Emajõelinnaga seotud noortele kunstnikele võimalust esitleda oma loomingut kunstimuuseumis.

Sten Eltermaa foto- ja installatsiooninäitus «Brüsseli prelüüd» tõi näitusekülastaja ette Brüsselis valitsushooneid koondava Eurokvartali arhitektuuri võimujooned ja vastuolulisuse. Eurokvartalit iseloomustavad klaasfassaadid, postmodernsed vormi- ja materjalimängud ning neutraalsust ja avatust taotlev arhitektuur. Samas on selle osaks ka suletud tsoonid, kõike ja kõiki jälgivad ja salvestavad videokaamerad ning hambuni relvastatud sõjaväepatrullid, kes tänavatel ümbrust kontrollivad.

Eltermaa on Brüsselis viibides mänguliste ja leidlike vahenditega uurinud elukeskkonna ja elaniku vahelisi seoseid, praktiseerides loomupärast uitamisvajadust. Näitus on avatud 17. detsembrini.

Näitust saadab samanimeline eesti- ja ingliskeelne trükis, milles avaldatud intervjuu, fotod ja artikkel tutvustavad Eltermaa loomingut ja loovad näitusele tausta. Kunstnikku on intervjueerinud ja trükist toimetanud näituse kuraator Heiti Kulmar.

Märksõnad

Tagasi üles