Päevatoimetaja:
Henn Uuetoa
(+372) 7390300

Kaks miljonit eurot väärt prohmakas Sõpruse silla hankel (10)

Copy
Betoonitööde mahtude arvutus oli tehtud ühe sillapoole järgi, kuid jättis arvesse võtmata, et Sõpruse sild moodustub kahest kõrvuti sillast
Betoonitööde mahtude arvutus oli tehtud ühe sillapoole järgi, kuid jättis arvesse võtmata, et Sõpruse sild moodustub kahest kõrvuti sillast Foto: Margus Ansu

Sõpruse silla remondi hankel tekitas viivituse ehk pakkumuste esitamise uue tähtaja viga betoonitööde mahutabelis, on Tartu linnavalitsus varem avaldanud. Nüüd täpsustas abilinnapea Raimond Tamm volikogu majanduskomisjoni koosolekul, et selle vea väärtus oli umbes kaks miljonit eurot ja viga tulenes sellest, et betoonitööde mahtude arvutus oli tehtud ühe sillapoole järgi, kuid jättis arvesse võtmata, et Sõpruse sild moodustub kahest kõrvuti sillast.

Silla projekt läbis ka ekspertiisi, kuid ekspert seda viga ei märganud. Tartu teedeteenistuse juhi Oleg Lužetski sõnul ka ei pidanud kontrollima. Niisiis ilmnes erinevus tabelites esitatud ja tegelike mahtude vahel siis, kui pakkujad hakkasid küsimusi esitama.

Tartu linnavalitsuse ametnikud on rahulolematud ka seepärast, kirjeldatud viga arvestades või arvestamata jättes on projekteerija kalkuleeritud maksumuse 13,7 miljonit eurot ja pakutud 18,37 miljoni euro vahel suured käärid. Lužetski sõnul on Tartu oma otsuseid teinud valedele eeldustele tuginedes juba mõnda aega, sest ka eskiisi puhul oli vahetult silla enda remondi hind hoopis teisest suurusjärgust, mis julgustas projekti haarama ka ümbruskonna tänavate uuendamise.

Tagasi üles