Pere Leib murdis end finaali

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Pere Leiva võrkpallimeeskond.
Tartu Pere Leiva võrkpallimeeskond. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Pere Leib alistas kolmandat korda järjest Pärnu VK ning pääses sellega Eesti meistrivõistluste finaali. Ka eilses mängus jäädi 0:2 kaotusseisu, kuid suudeti siiski mängu murrang tuua ja võtta hinnaline 3:2 võit.

Kohtumise esimesed kaks geimi kuulusid sarnaselt pühapäevasele mängule Pärnu VK-le. Tartlased eksisid ise lubamatult palju ning pärnakad ei jätnud võimalust kasutamata.

III geimgi oli kulgemas Pärnu taktikepi all, juhiti veel 19:13. Seejärel algas Pere Leiva comeback. Aivar Silma serviviga ja terve geimi  rünnakul eksimatult tegutsenud Martti Juhkami kaks järjestikust blokki tõid Tartu mängu tagasi. Tõeliselt põnevalt kujunenud geimi, kus Pärnul oli 2 matšpalli, lõpetas Lauris Iecelnieksi rünnakupunkt. Tartlased võitsid 28:26 ning olid mängus tagasi.

Neljandat geimi alustas paremini Pärnu, kuid Pere Leib kogus end kiirelt. Hea servi toel võeti juhtohjad enda kätte ja võideti geim 25:20. Kohtumine oli taaskord lootusetust seisust viiendasse geimi viidud. 

V geim kujunes tasavägiselt seisuni 10:10. Seejärel suutis Pere Leib 13:10 ette rebida. Sellest piisas, et mitte ühtegi blokipunkti saamata (mis on Tartu trump olnud), võideti geim 15:12 ja kogu mäng 3:2.

Pere Leiva edukaimad olid Lauris Iecelnieks 20 (+13) ja Martti Juhkami 19 (+7) punktiga. Pärnakate poole pealt tegi hea mängu Andrus Raadik, kes kogus 24 (+10) punkti.

Tartu Pere Leib ootab nüüd vastast poolfinaalpaarist TTÜ-Selver. Tänase 3:0 võidu järel on seal seeriat juhtimas tiitilikaitsja 2:1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles