Jääpurikafestival ootab pakast või sula

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päeval küll sulatab ent öösel see-eest jälle külmetab
Päeval küll sulatab ent öösel see-eest jälle külmetab Foto: Elmo Riig / Sakala

«Meil on alati varuks tagavaravariant: kui jääpurikaid ei saa kasvatada, siis sulatame,» rääkis juba neljandat aastat Jõgeval peetava jääpurikafestivali korraldaja Raul Taul.


Korraldajad on valmis nii miinus- kui plusskraadideks. Kui pakane paugub, kasvatavad võistkonnad purikaid selleks tarbeks valmis pandud nööride otsa. Soojakraadide korral sulatavad osalejad ära korraldajate valmis pandud jääpurikad.

«Ämmal on praegu moosid sügavkülmikust välja tõstetud. Seal need purikad tiksuvad,» kinnitas Taul.

Võistlejate käsutuses on kraanivesi algtemperatuuriga umbes kuus-seitse kraadi. Nii purika sulatamine kui ka kasvatamine on kannatust nõudev täpne töö. Liiga palju vett sulatab tekkima hakkava purikahakatise taas nööri küljest lahti.

Tauli sõnul soosis ilmataat mullust võistlust mõne külmakraadiga ning võitjal õnnestus õiges koguses vett doseerides kahe tunni vältel valmis meisterdada 17 sentimeetrit pikk purikas.

Festival algab laupäeval, 5. veebruaril Jõgevalt pisut kaugemal. Nimelt kogunetakse keskpäeval kõikvõimalike isevalmistatud sõiduvahenditega kelgutama Laiuse voorele. Purikatega hakkavad 20 võistkonda Jõgeva kesklinnas rassima kell 16. Huvilistel on võimalus veel oma võistkond kirja panna.

Lisaks purikavaatemängule saab nautida meelelahutusprogrammi, külastada laata ja jääbaari. (TPM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles