Suurem osa vilistlasi jäi tulemata

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli peahoone ees oli laupäeval näha mitmeid keskealisi mehi ja naisi, kes kandsid nõukogudeaegset teklit.
Tartu ülikooli peahoone ees oli laupäeval näha mitmeid keskealisi mehi ja naisi, kes kandsid nõukogudeaegset teklit. Foto: Margus Ansu

Tartu ülikooli ligi 70 000 vilistlasest ei olnud iialgi varem nii paljud korraga kokku tulnud, ent sellest hoolimata oli aulas ja auditooriumides tühje kohti. Need aga, kes olid kohal, said selle võrra lahedamalt omavahel vanu aegu meenutada.

Rektor Volli Kalm soovitas keskpäeval aulas kokkutulekut «Möödaläinud ajad» avades kõigil meenutada ja võrrelda omaaegset ülikooli praegusega ning veenduda, et nüüdne on heas toonuses ja rahvusvaheliselt heal tasemel. Lõviosa tema kuulajaist oli aastates 55 ja enam.

Paljud pileti ostnud vilistlased jätsid avamisele tulemata. Neil jäi kuulmata ja nägemata nii rektori kõne kui ka Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia tudengite sõna-, muusika- ja tantsupõimik. Sõnaline osa koosnes äsja Tartu ülikooli vabade kunstide professoriks valitud Valdur Mikita mõttearendustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles