Galerii: tudengite rongkäik Tartus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusülikooli 91. aastapäev.
Tõrvikurongkäik.
Rahvusülikooli 91. aastapäev. Tõrvikurongkäik. Foto: Margus Ansu / Postimees

Läbi jõuluhõngulise Emajõelinna marssis täna õhtul pikk tõrvikuterivi Tartu Ülikooli peahoone suunas. Linlased peatusid ning lasksid emakeelse ülikooli sünnipäeva tähistajad läbi.

Ehkki rongkäigu algus viibis paar minutit, ei lasknud tõrvikukandjad sellest tujul langeda ning kohe võeti üles rõõmus laul. Peagi asus leegitsev rongkäik teele.

Kas oli põhjus paariminutilises hilinemises või mängisid oma osa külmakraadid, kuid marssijad jõudsid hoolimata mõningasest libedusest Vanemuise tänava lõpust kesklinna märksa kiiremini kui tavaliselt. Enamiku rongkäigust moodustasid erinevatesse tudengiorganisatsioonidesse kuuluvad üliõpilased.

Juba 378 auväärset aastat on Tartus töötanud ülikool, neist 91 aastat eestikeelsena. Aastapäevaaktusel kõne pidanud haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas nimetas haritud eestlast  meie omariikluse kindlustuspoliisiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles