Tammeka liider Kristjan Tiirik: niisama lõpuni veeretama me ei lähe

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Tiirik (paremal).
Kristjan Tiirik (paremal). Foto: Margus Ansu

Tartu JK Tammekal seisab homme ees meistriliiga üleminekumängude kordusmatš JK Tallinna Kaleviga. Avakohtumises saavutatud 4:1 võit annab selge eelise Taaralinna esindusklubile.

Samas ei saa väita, et Annelinna kunstmurustaadionil toimunud avamängus oleks Tammekale midagi liiga lihtsalt tulnud: avapoolaeg lõppes seisul null-null ning tagatipuks jäädi teise kolmveerandtunni alguses sootuks kaotusseisu, kui Aleksei Larin suutis suurepärase kauglöögiga üllatada tartlaste noort väravavahti Karl Johan Pechterit.

Kalevi värav mõjus Tammekale viimaks äratuskellana ning tänu Kaarel Kiidroni, Kristjan Tiiriku, Martin Hurda ja Andre Paju väravatele võeti lõpuks siiski kindel 4:1 võit.

«Esimesel poolajal liigutasime palli liiga aeglaselt, Kalev suutis kaitse kompaktselt koos hoida ja meil oli ettepoole käike keeruline leida. Teisel poolajal olime märksa sirgjoonelisemad ja suutsime nende pisivead ära kasutada,» meenutas avamängu käiku hiljuti fännide poolt Tammeka hooaja parimaks mängijaks valitud Kristjan Tiirik. «Väike klassivahe oli ikka märgatav,» lisas ta.

Kordusmängu taktikat pole Tiiriku sõnul veel paika pandud, kuid lihtsalt veeretama tema sõnul Tallinnasse ei minda. «Peame olema valmis, et Kalev tuleb täispanga peale välja. Nendel on vaja väravaid lüüa ja peame selleks valmis olema,» sõnas ründav poolkaitsja.

Viimases kümnes kohtumises (liiga- ja karikamängud) on Tammeka löönud kokku 12 väravat, neist omakorda viis on kantud augusti lõpus 33-aastaseks saanud Kristjan Tiiriku nimele. Mees tõdeb, et vorm pole tõepoolest laita, kuid enda rolli ta üle tähtsustada ei soovi.

«Meil oli ju ka selg vastu seina, esmalt oli tarvis kindlustada koht üleminekumängudele ja nüüd võitleme liigasse püsima jäämise nimel. Mul on hea meel, et olen saanud oma väravatega sellesse panustada, kuid see ei ole minu jaoks nii oluline. Oluline on see, et Tammeka mängiks ka 2016. aastal meistriligas,» rääkis Tiirik. Ühtlasi andis ta mõista, et otsust mängijakarjääri jätkamise või mitte jätkamise kohta pole ta hetkel veel langetanud.

Tammeka ja Kalevi vaheline meistriliiga üleminekumängude teine kohtumine algab laupäeval kell 13.00 Tallinnas Kalevi keskstaadioni kunstmuruväljakul. Tammekale piisaks meistriliiga koha säilitamiseks ka viigist või isegi kuni kaheväravalisest kaotusest, Kalev vajaks esiliigast pääsemiseks vähemalt 3:0 võitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles