Taimede kogujad vajavad ajalehti

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kukk on botaanik, kelle hoida on maailma suurim Eestist kogutud taimede kogu – Eesti maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi soontaimede ja sammalde herbaarium.
Toomas Kukk on botaanik, kelle hoida on maailma suurim Eestist kogutud taimede kogu – Eesti maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi soontaimede ja sammalde herbaarium. Foto: Kristjan Teedema

Staažikale ajakirjanikule paistab pisitasa väheneva trükiarvuga ja üha enam veebiavarustesse laieneva ajakirjanduse tulevikus lootusekiir: kuni jätkub herbaariume koostavaid õpilasi, üliõpilasi ja teisi taimehuvilisi, tuleb neile ajalehti trükkida.

Äsja ilmunud «Herbaariumi käsiraamatu» autor Toomas Kukk oma teoses ajalehtede lugemist küll ei propageeri, kuid see-eest õpetab ta, et taimede kuivatamisel kasutatakse tavaliselt ajalehti. Seda «eeskätt tänu kättesaadavusele ja odavusele», kuid ka seetõttu, et herbaariumi tegija võib neid korduvalt kasutada.

Ja kuigi Kukk nimetab teisigi niiskust kergesti imavaid materjale, on siiski «suuremates herbaariumides töövahenditena ka sobivate ajalehtede virnad».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles