Ihaste selts korraldab esimese Ihaste päeva

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ihaste mänguväljak.
Ihaste mänguväljak. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Sel laupäeval, 22. augustil toimub Ihaste mänguväljakul esimene Ihaste linnaosa päev, kus peetakse aiasaaduste laata ja korraldatakse mitmesuguseid üritusi. Päeva juhib Rohke Debelak.

Korraldajate sõnul on Ihaste päeva laadale oma aiasaadustega oodatud kauplema nii Ihaste kui teiste piirkondade aiapidajad. «Oodatud on kõik sügisannid ja neist valmistatud hoidised ning küpsetised,» teatasid korraldajad.

Ihaste päevale tuleb ka Päästeameti komando tutvustama oma tööd, varustust ning andma nõuandeid tulekahjude ja muude õnnetuste ennetamiseks.

Lastel on võimalik joonistada, voolida, mängida ja võimelda. Stardib esimene Ihaste metsa jooks ning orienteerumisvõistlus. Päeva peaesineja on ansambel Maria Stuart. Ihaste päeval on avatud ka Ihaste seltsi infotelk ja on võimalik astuda seltsi liikmeks.

Ihaste selts loodi tänavu mais ning selle eesmärk on väärtustada Ihaste asumi elukeskkonda ja korraldada kogukondlikke tegevusi. Seltsi liige ja Ihaste elanik Kalle Pilt ütles, et Ihaste päev on esimene seltsi eestvedamisel korraldatud suurem üritus.

«Ihastes elavad enamasti eramajade omanikud, kes toimetavad igaüks oma kodus ja koos tegemist on suhteliselt vähe. Samas on kõik avatud ja haritud inimesed ja seetõttu võiks ka koos midagi teha,» lausus Pilt ning lisas, et päeva eesmärk on seltsi tegevuse aktiviseerimine. Ihaste päev algab kell 12 ja kestab õhtuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles