Puhja vallajuhti ootab usaldushääletus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhja vallavanem Mikk Järv.
Puhja vallavanem Mikk Järv. Foto: Margus Ansu

Tänasel Puhja vallavolikogu istungil otsustavad rahvaesindajad, kas avaldada umbusaldust napilt kümme kuud ametis olnud vallavanemale Mikk Järvele.

Umbusaldust avaldatakse vallajuhtidele tavaliselt kolmel põhjusel: kas finantsdistsipliini rikkumise, varalise kahju tekitamise või siis koostöö puudumise tõttu.

Põhjendustest on Järv kuulnud vaid viimast, kuid ilma ühegi täpsema etteheiteta.

«Tahaks ise ka teada, milles mind süüdistatakse,» nentis Järv.

Napid selgitused

Vallavanema umbusaldamine on täna kell 14 algava volikogu istungi kümnes punkt, millele eelneb vallavanema informatsioon vallavalitsuse ja ametnike tegevuse kohta. Umbusaldamise järel on kavas uue vallavanema valimine ning talle asendaja määramine.

Väidetavalt on olemas ka uue vallavanema kandidaat, kuid tema isik on teada üsna kitsale ringile.

Umbusaldusavalduse esitasid neli valimisliidu Koduvald Puhja liiget, kinnitas volikogu esimees Vahur Jaakma. «Mulle tuli see üllatusena,» tunnistas Jaakma. Vastavalt kohaliku omavalitsuse korralduse seadusele tuleb volikogul nüüd küsimust arutada.

Oma avaldust põhjendab umbusaldusavalduse teinud valimisliit sellega, justkui vallavanema heakskiidul toimuks järjekindel volikogu ja vallavalitsuse koostöövõimaluste minimeerimine, mistõttu on välja kujunenud meeskonnatöö täielik puudumine.

Mida täpsemalt valimisliidu liikmed selle põhjendusega silmas peavad, uuris Tartu Postimees ka avalduse esitanuilt. Kuuldes, et telefonikõne tuleb ajalehest, väitsid kaks volinikku, et neil on koosolek, ja lõpetasid kõne. Ülejäänud kõnet vastu ei võtnud.

Viimastel kohalikel valimistel Valimisliidu Nr 1 koosseisus kandideerides 21 häält kogunud Järv valiti teiste kandidaatide seast vallavanemaks mullu novembris. Tema poolt hääletas 13 volinikust seitse.

Ülesandeid pole

Opositsiooni kuuluva valimisliidu Optimistid esinumber Tõnu Hallik leiab, et süüdistusi koostöö puudumise kohta ei saa väga tõsiselt võtta, kuna viimase kümne kuu vältel pole volikogu andnud vallavanemale täitmiseks mitte ühtegi konkreetset ülesannet.

«Kuidas seda koostööd siis teha, kui ülesandeid peaks püstitama ja raha andma volikogu, aga seda ta ei tee?» arutles Hallik.

Tema hinnangul on umbusaldusavalduse esitamise põhjus kindlasti poliitilist laadi ning selle eesmärgiks saada vallajuhi kohale kedagi kuulekamat.

Suuremate saavutusteni jõudmiseks on Järv tema hinnangul olnud ametis liiga lühikest aega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles