Vanemad kasutavad laste turvatooli asemel tavalist patja

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontrollimisel tuli ette ka juhtumeid, kus lapse istmiku alla oli turvatooli asemel paigutatud tavaline padi.
Kontrollimisel tuli ette ka juhtumeid, kus lapse istmiku alla oli turvatooli asemel paigutatud tavaline padi. Foto: Sille Annuk

Hiljaaegu uut turvavöökampaaniat alustanud politsei võttis luubi alla ka laste turvavarustuse kasutamise ning avastas näiteks Valgas tõsiseid puudujääke.


Maanteeameti ja politsei käimasolev ühine kampaania «Kinnita tagaistmel turvavöö» keskendub kõigi autos istujate ohutusele, kinnitas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Agu lall. Eile võttis Valga politsei kõrgendatud tähelepanu alla turvavarustuse kasutamise ning reidi tulemused polnud kiita.



Kontrolliti lasteasutuste juurde saabuvaid sõidukeid ning avastati kümme laste turvavarustuse väärkasutamist. Lalli hinnangul ei mõtle lapsevanemad sellele, et seavad niiviisi oma lapse elu suurde ohtu. Turvavarustuse puududes võivad äkkpidurduse ja liiklusõnnetuse puhul olla lapse vigastused väga tõsised.



Valga politseijaoskonna juht Tõnu Kürsa märkis, et kahel juhul olid turvavööga kinnitatud vanemad võtnud lapse sülle. Selline teguviis pole aga lubatud, sest liikluseeskiri lubab täiskasvanul süles sõidutada alla 12 aastast last ainult siis, kui ülejäänud istekohad on autos hõivatud.



Mitmel juhul kasutati turvapadja asemel tavalist patja, kuid sedagi ei tohi teha, sest turvapadi peab vastama kindlatele nõudmistele – ainult siis on tagatud sõitjate ohutus.



Liikluseeskiri sätestab, et kui lapse pikkus ei võimalda teda turvavööga nõuetekohaselt kinnitada, siis tuleb kasutada turvavarustust.



Kahel juhul tuvastati kinnitamata turvavööd. «Veel kord tuleb meelde tuletada, et turvavööta sõitjad on selgeks ohuks mitte ainult iseendale, vaid kõigile autos viibijatele.»



Veel fikseeris politsei lasteasutuste vahetus läheduses koguni kümme kiiruseületamist. Neljal juhul ületasid juhid lubatud kiirust enam kui 20 km/h.



Aprillikuu alguseni kestva turvavöökampaania käigus on turvavarustuse kasutamine politsei kõrgendatud tähelepanu all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles