Tartu volikogu kinnitas 1,57 miljardi krooni suuruse eelarve

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu 1010. aasta suurimad kuluartiklid (miljonit krooni)
Tartu 1010. aasta suurimad kuluartiklid (miljonit krooni) Illustratsioon: Postimees

Volikogu kinnitas täna Tartu linna 2010. aasta eelarve kogumahus 1 566 889 000 krooni. Käesoleva aasta juba kärbitud eelarvest on see veel 2,3 protsendi võrra väiksem.


Tartu peamine tuluallikas on 729 miljoni krooniga üksikisiku tulumaks, mille prognoositav laekumine kahaneb 2009. aasta täpsustatud eelarvega võrreldes kuus protsenti, teatas volikogu pressiesindaja Aune Rumm.



Laene on kavas refinantseerida 55,9 miljoni krooni ulatuses. Kokku vähenevad linna võlakohustused ligi 11 miljoni võrra.



Linna tegevuskulud kahanevad tuleval aastal 3,3 protsenti, võttes Tartu eelarvest ligi 1,2 miljardit. Suurim vähenemine - 44,5 miljonit krooni ehk 23,5 protsenti - leiab aset valitsemiskuludes.



See on tingitud personalikulude kümneprotsendilisest vähendamisest, laenudega kaasnevate kulude vähenemisest ning asjaolust, et tänavu tasuti riigile viimane osa soojalaenu võlgnevusest.



Investeerimiskuludeks on planeeritud kokku 358 miljonit krooni, sellest 66,7 miljonit on finantseerimistehingud. Investeeringuteks läheb 291 miljonit krooni, millest 173 miljonit saab linn eurorahana projektitoetusteks. Investeeringute maht väheneb eelmise aastaga võrreldes 3,8 protsenti.



Suurimad kulutused teeb Tartu linn järgmisel aastal endiselt hariduse valdkonnas, kuhu tegevuskuludest läheb 687 miljonit ning investeeringutest 73 miljonit krooni.



Hariduse suurim investeerimisobjekt on Tartu kutsehariduskeskuse õpilaskodu renoveerimine ning õppetöökodade kaasajastamine kokku ligi 55 miljoni krooniga.



Eralasteaedu toetab linn 3,3 miljoniga, Rukkilille lasteaia juurdeehitise projekteerimiseks on planeeritud 1 miljon nind Midrimaa lasteaia remondiks 975 tuhat krooni.



Linnamajandus saab tegevuskuludeks 86 miljonit ning investeeringuteks 106,5 miljonit krooni. Suurimad objektid on Võru- ning Ihaste-suunaliste kergliiklusteede ehitamine (19 miljonit), Emajõe kaldakindlustuse rekonstrueerimine ja jõeäärsete teede korrastamine (12 miljonit) ning Küüni tänava remondi jätkamine (12 miljonit).



Ühistranspordi juhtimis- ja kontrollsüsteemine arendamine saab 6,7 miljonit, Idaringtee projekteerimine 3,4 miljonit.



Kultuuri ja vaba aja valdkonna tegevuskulud on 106 miljonit ja investeeringud 93 miljonit krooni. Olulisimad investeeringud on Tamme staadioni tribüünihoone ehitamine (39 miljonit), Ahhaa keskuse rajamine (24,6 miljonit) mänguasjamuuseumi teatrimaja renoveerimine (12 miljonit) ning loomemajanduskeskuse hoonete remont (8 miljonit).



Sotsiaalse kaitse valdkonna tegevuskulud on järgmisel aastal 106,6 miljonit ning investeeringud ligi 14 miljonit krooni, millest 13,5 miljonit läheb Lubja 7 sotsiaalmaja rekonstrueerimiseks.



Tartu tänavune eelarve oli kinnitamisel 1,74 miljardit, aprillis kärpis volikogu sellest 158 miljonit ning eelmisel istungil veel 15,6 miljonit krooni.



Tartu linna 2010. aasta eelarve kinnitamist toetas 40 volikogu liiget, vastuhääli ei olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles