Konkurentsiamet jättis Tartu Keskkatlamaja hinnasoovi rahuldamata

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kaarsild ja keskkatlamaja korsten.
Tartu kaarsild ja keskkatlamaja korsten. Foto: Margus Ansu

Septembri lõpus esitas AS Tartu Keskkatlamaja konkurentsiametile taotluse kergitada Tartus soojuse piirhinda. Amet leidis aga, et taotlus ei ole põhjendatud.


Konkurentsiameti teatel soovis Tartu linna suurim kaugkütteettevõtte tõsta kehtivat soojuse piirhinda praeguse 761,92 kr/MWh pealt 814 kr/MWh-ni ehk ligikaudu 52 krooni võrra.

Praegu müüb ettevõtte soojust hinnaga 640,48 kr/MWh, millele lisandub käibemaks.

Ettevõtja tõi peamise hinnatõusu põhjusena välja ülemineku soojuse- ja elektri koostootmisele. Samuti asjaolu, et vastavalt kaugkütteseadusele tuleb soojusettevõttel tagada kindel, usaldusväärne, efektiivne, põhjendatud hinnaga ning keskkonnanõuetele ja tarbijate vajadustele vastav soojusvarustus.

Konkurentsiamet asus seisukohale, et soojuse- ja elektri koostootmine kohalikest kütustest on absoluutselt õigustatud, kuna see toob kaasa energia kokkuhoiu. Samal ajal peavad uue kaasaegse koostootmise tehnoloogia juurutamine, sellega kaasnev energiasääst ning kohalike kütuste kasutamine elektri tootmise kõrval andma efekti ka soojustarbijatele.

Seetõttu jättis amet ka Tartu Keskkatlamaja hinnataotluse rahuldamata.

Fortum Tartu juhatuse liige Mati Meoslausus küsimusele, mida ettevõte kavatseb edasi teha, vastuseks, et esmalt oodatakse ära konkurentsiameti hinnang aasta eest valminud elektri- ja soojusenergia koostootmisjaama sisenditele, mida amet menetleb juba seitse kuud. Edasised sammud lähtuvad juba menetlusetulemustest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles