Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Miks on koolid jännis õpilaspiletite pikendamisega?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Õpilaspileti blankett.
Õpilaspileti blankett. Foto: Toomas Huik.

Nagu ikka on koolid jännis õpilaspiletite pikendamisega. Kas te pole mõelnud ajakohasemale infotehnoloogilisele lahendusele, et direktorid ei peaks igal sügisel pileteid sadade kaupa allkirjastama?


Boris Goldman,

Tartu linnavalitsuse haridusosakonna juhataja:



Meil on olnud läbirääkimisi elektroonilise õpilaspileti üle, aga asi on jäänud toppama raha taha. Haridusosakond antud juhul seda rahastada ei saa. See eeldab, et iga õpilane ostab pileti välja ning peab olema ka seade ühtse õpilaspileti lugemiseks sööklas, mingites laenutustes või mujal.



Kas jutt käib miljonitest kroonidest või väiksemast rahast?


Suurusjärku ei oska ma praegu öelda. Oli üks Tallinna firma, kes seda pakkus, aga rohkem pole sel teemal juttu olnud. Pole ka ühtset valmisolekut koolidirektorite poolt, et läheme kõik üle elektroonilisele süsteemile.



Kui kontrolör tabab linnaliinibussis sooduspiletiga lapse, kelle õpilaspilet on pikendamata, kas ta teeb siis lapsele trahvi?


Vastab Tartu linnavalitsuse menetlusteenistuse juhataja Marek Ranne: Oleme kokku leppinud, et septembri jooksul ei menetleta rikkumisena juhte, kus sooduspiletiga lapsel pole esitada kehtivat õpilaspiletit.



Mis saab siis, kui laps ei paista lapsena välja?


Kui on kahtlus, et rikkumine on olemas, et tegu pole õpilasega, siis rikkumine ka vormistatakse.



Trahvi võivad seega saada gümnasistid, kes võivad tunduda täisealised?


Kuni 18-aastase liigitame igal juhul õpilaseks, sõltumata sellest, kas ta õpib või ei.



Ja sõltumata sellest, kas tal pole üldse õpilaspiletit taskus või on kaasas pikendamata pilet?


Jah.

Tagasi üles