Noortejalgpall vallutab Tartu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammeka 1997. aastal sündinud poisid pidasid eile Reiniku staadionil sõprusmängu Nort­hamptoniga. Tänasest läheb tõsisteks lahinguteks. Pildil ei lase ennast inglaste kaitsest segada Martin Miller (nr 10) ja Eero Pärn (29).
Tammeka 1997. aastal sündinud poisid pidasid eile Reiniku staadionil sõprusmängu Nort­hamptoniga. Tänasest läheb tõsisteks lahinguteks. Pildil ei lase ennast inglaste kaitsest segada Martin Miller (nr 10) ja Eero Pärn (29). Foto: Sille Annuk

«Kas lähete mängu vaatama,» küsis taksojuht Ingvar Kivisalu, kui ütleme sihtpunktiks Reiniku staadioni. «Siis meil üks tee, mul poeg mängib.»



Ingvari poeg Sten Egert Kivisalu pidas koos võistkonnakaaslastega Tammeka 1997. a sündinud poiste tiimist eile hommikul sõprusmängu inglaste Nort­hampton FDSi vastu.



Tänasest läheb juba tõsisemaks mõõduvõtmiseks. Reedest pühapäevani mängitakse Tartus maha 15. Tammeka Cup.



Aktiivsed inglased


«Kuulge, ärge seiske seal palliga, vaadake, kuidas kõrval tehakse,» õhutab treener Tammeka poisse mängueelsel soojendusel aktiivsemaks.



«Inglased treenivad teistmoodi,» iseloomustab ka ise jalgpalli mänginud Kivisalu, «suhtumine on kuidagi teine – teevad, ütleme nii, et natuke õigemini trenni.»


Ka mängu ajal suhtlevad briti poisid omavahel aktiivselt, eestlased toimetavad rohkem kinnisui.



Initsiatiiv kipub aga vähemalt sõprusmängu algupoolel Tartu poiste käes olema – esimese kümmekonna minuti jooksul Northamptoni vutivõluritel üle keskjoone palju asja ei ole, Tammeka on aga teinud kaks ohtlikku pealelööki.



Lõviosa turniiril osalevatest võistkondadest on Eestist, neist omakorda lõviosa Tartust. Rahvusvahelist mastaapi annavad turniirile lisaks inglastele lätlased, leedulased ja soomlased.



Seega on eestlastel võimalik omajagu võidukarikaid koju jätta. Turniiri korraldaja Simmo Jakovits ennustas mullu küllalt täpselt, et 4-5 karikat võib koju jääda. Jäi viis. Umbes sama suur võiks tema sõnul olla ka tänavune saak.



«Rasmus, võta pall omaks! Ära löö kohe minema!» juhendab Tammeka treener valjuhäälselt.



57 võistkonda, 200 matši


8 alagrupis osaleb 57 võistkonda. Kolme päeva jooksul peetakse Reiniku, Annelinna ja Ülikooli staadionil (finaalid on pühapäeval Tamme staadionil) paarsada tõsist vutilahingut.    



«Meil on seekord vähem vanuseklasse,» selgitab Jakovits. «Suuremaid poisse ei ole, neil algavad juba meistrivõistluste mängud.» Mõõtu võtavad seega 1996., 1997., 1998., 1999., 2000., 2001. ja 2002. aastal sündinud poisid ja 1994. aastal sündinud tüdrukud.



Inglismaa külaline Nort­hampton, kelle vastu Tammeka neljapäeval enda vormi testis, püüab võidukarikat kolmes alagrupis – P96, P98 ja P99.



«Hommikul käisime koos söömas,» räägib Jakovits. «Inglise poistel polnud treenerit kaasas, aga kõik olid väga vaikselt ja tõsiselt. Distsipliin on paigas.»



Inglimaa elab ju jalgpallis – konkurents on kõva ja tiimist väljakukkumise oht suur.


Tammekale on lisaks juubelihõngulisele nooreturniirile tänavune aasta ka klubi 20. tegevusaasta. «Suuri juubeliüritusi meil plaanis pole, keskendume ikka jalgpallile,»

sõnab Jakovits, «see ongi meie juubelitähistamine.»

Tammeka Cup


• 24.–26. juulini Reiniku, Annelinna ja ülikooli staadionil. Finaalid 26. juulil Tamme staadionil.


• Osaleb 57 võistkonda 5 riigist (Eesti, Soome, Läti, Leedu, Inglismaa)


• Võisteldakse kaheksas alagrupis (7 poiste ja 1 tüdrukute grupp)


• Kokku peetakse üle 2002 matši.


• Mängude algus reedel kell 10.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles