Ärimees Neinar Seli pääses kriminaaluurimise alt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neinar Seli. .
Neinar Seli. . Foto: Lauri Kulpsoo.

Endine riigikogu liige ja Tartu tuntud ettevõtja Neinar Seli pääses kriminaaluurimise alt.


Prokuratuur lõpetas kriminaalmenetluse Neinar Seli kahtlustuses tulirelvade padrunite edasiandmises isikule, kel puudus selleks vastav luba. Kriminaalmenetlus lõpetati, kuivõrd kahtlustatava süüaste oli väike, teatas Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Lõpetamisega võttis Seli endale kohustuse tasuda riigituludesse 13 000 krooni.

Kriminaalmenetluse seadustik (§ 202) näeb ette võimaluse lõpetada kriminaalasi teise astme kuriteo puhul, milles kahtlustatava või süüdistatava isiku süü ei ole suur ning ta on heastanud või asunud heastama kuriteoga tekitatud kahju ja tasunud kriminaalmenetluse kulud või võtnud endale kohustuse tasuda kulud ning kui kriminaalmenetluse jätkamiseks puudub avalik menetlushuvi.

Kriminaalmenetluse lõpetamise korral võib kahtlustatavale panna kohustuse maksta kindel summa riigituludesse.

Teisipäeval sai avalikuks, et kaitsepolitsei alustas Ida prefektuuri endise juhi Aivar Otsalti tegevust uurides kriminaalasja ka Seli suhtes. Ärimees sai kahtlustuse tulirelva padrunite edasiandmises isikule, kellel puudus vastav luba. Seli kahtlustusepisood eraldati Otsalti mahukast süüasjast.

Seli märkis hiljem oma kirjalikus avalduses, et andis padruneid laenuks tuttavale politseinikule, eeldades, et tollel on relvaluba olemas.

«Kriminaalasi algatati minu teada põhjusel, et politseinikuna töötav tuttav küsis laenuks padruneid ning kuna mul olid need olemas, siis need talle ka andsin. Ma eeldasin, et politseinikuna ei saa töötada ilma relvaluba omamata ning ei osanud aimata, et ma ei või neid padruneid talle anda,» teatas Seli.

Seli ütles, et kuna antud episood oli seotud Tartu politseinike uurimisasjaga ning politseinikega seotud juhtumeid menetleb seaduse järgi kapo, siis mõistab ta vajadust iga kui viimsem detail ja episood üksikasjalikult läbi uurida.

«Mul on heameel, et nii minu kui abikaasa Kersti vastu algatud asjad on nüüd läbi uuritud ning õigeksmõistev otsus tehtud. Meie jaoks on asi sellega lõppenud. Loodan, et ka mu pere, tuttavate ja avalikkuse jaoks,» lisas Seli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles