Jalgsi Riiast Tartusse kõndivad tudengineiud saabuvad pühapäeval

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riiast jalgsi Tartusse kõndivad tudengineiud Nõo vallas.
Riiast jalgsi Tartusse kõndivad tudengineiud Nõo vallas. Foto: Risto Mets

Kaks lätlannast tudengit, kellest üks õpib Tartu ülikooli doktorantuuris ja teine Läti ülikoolis eesti keelt, on kõndinud alates 2. juulist Riiast Tartu suunas. Viimastel päevadel on lätlannade retkele kaasa elada saanud ka mööda Tartu-Valga maanteed sõitnud autojuhid.

Oma jalgsiretkega avaldavad Ilze Borodkina ja Lauma Krūvēvere austust Kristjan Jaak Petersonile ja Eduards Veidenbaumsile, kes mõlemad on tuntud nii oma kirjandusliku loomingu kui ka selle poolest, et nad on läbinud jalgsi sama teekonna.

Kolmapäeval saabusid neiud Valka. Reede hilisõhtul võis neid kohata Rõngu kandis. Laupäeva õhtul kella 20 ajal olid nad Nõo ristmiku lähistel. Ehkki valget aega jätkus veel mitmeks tunniks ning teoreetiliselt jõudnuks neiud südaööks kohale, otsustasid nad Tartusse saabuda siiski pühapäeval. Tartu Postimehele kinnitasid nad, et peavad end enne Toomemäele Kristjan Jaak Petersoni kuju juurde jõudmist ilusaks tegema.

Neiud kinnitasid, et jalad neil ei valuta ja väsimust nad väga ei tunne. Veel rääkisid nad, et teekonna eel uurisid nad põhjalikult Edgars Prulise ja Santis Zibergsi 2011. aasta jalgsimatka kohta ja said palju häid näpunäiteid. Mäletatavasti saabusid Prulis ja Zibergs Tartusse aiakäruga ning Tartu Postimees võttis matkasellid toona ka Tartu Piiril vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles