Tartu esimene Prisma haukab suure tüki mööblimajast

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta eest avatud Eesti üks suurimaid mööbli- ja sisustuskauplusi Tartus koges avamise järel majanduskriisi mõjusid ning mõned rentnikud on praeguseks Sõbra tänava keskusest lahkunud. Toidukauplus võib Tarmeko maja taas elama panna.
Aasta eest avatud Eesti üks suurimaid mööbli- ja sisustuskauplusi Tartus koges avamise järel majanduskriisi mõjusid ning mõned rentnikud on praeguseks Sõbra tänava keskusest lahkunud. Toidukauplus võib Tarmeko maja taas elama panna. Foto: Sille Annuk / Postimees

Prisma Peremarket avab tuleva aasta maikuus oma esimese kaupluse Tartus Sõbra tänaval asuvas Tartu mööblimajas, võttes keskuse 16 600-ruutmeetrisest kogupinnast enda alla üle poole. Prisma juhi Janne Lihavaineni sõnul ei hõiva toidukauplus mööblimaja siiski täielikult ning olulisemad rentnikud jäävad alles.


Lihavainen kinnitas, et Tartus poe avamine on ettevõtte ammune plaan ning Tarmeko pakkumine mõni aeg tagasi tegi plaani võimalikuks.



Kui suurt investeeringut nõuab Prismalt Tartus kaupluse avamine, seda Lihavainen Tartu Postimehele täpsustama ei soostunud. Ta viitas siiski, et firma kulutab selleks mitukümmend miljonit krooni. «Laienemiseks on praegu väga soodne aeg,» Leidis Lihavainen.



Uus pood pakub tööd umbes 100 inimesele. Lisaks Tartu Prismale avab ettevõte järgmisel aastal kaupluse ka Narvas ja uuendab kauplusi Tallinnas.



Kuigi samal tänava ääres, vaid paarsada meetrit eemal asub ka konkurent Selver, ei pea Lihavainen seda asjaolu probleemiks. «Selver on meile vana tuttav konkurent Tallinna turult ning olen kindel, et saame nendega hakkama ka Tartus.»



Aktsiaseltsi Emor oktoobrikuise hinnauuringu järgi pakkus Prisma Tallinnas kõige soodsama hinnatasemega ostukorvi, olles odavam Säästumarketist, Rimist, Maximast ja Selverist.



Mööblimaja pinnal avatava kaupluse müügipindalaks saab 6400 ruutmeetrit. Kaupluse pindala kokku on 9000 ruutmeetrit.



Prisma on Põhjamaade juurtega kaubanduskett, mis tegutseb Soome, Eesti, Läti ja Venemaa turgudel. Eestis pakub kett tööd pea 800 inimesele.



Eestis tegutsevad SOK tütarettevõtetena AS Prisma Peremarket ja AS Sokotel, mis tegutseb Sokos Hotel Viru kaubamärgi all. Lisaks Soomele ja Eestile tegutseb kontsern ka Lätis, Leedus ja Venemaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles