Rattahuvilised arutavad Tartus ohutust

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgrattahooaeg on lõppemas ning homme kogunevad Tartusse sügiskonverentsile Lõuna-Eesti rattasõbrad. Kokkutulnud arutlevad kaherattalisega liiklemise kitsaskohtade üle ning otsivad võimalusi ohutuse parandamiseks.

Maanteeameti lõuna regiooni liikluskasvatuse osakonna juhataja Kai Kuuspalu märkis, et nii rahvaspordiüritustel osalejate kui igapäevaste rattasõitjate osakaalu kasv Lõuna-Eestis on märgatav. «Olukorras, kus viimase 12 kuu vältel on Lõuna-Eestis liiklusõnnetusse sattunud poolsada jalgratturit, on lisaks tervislike liikumisviiside väärtustamisele oluline rääkida ka jalgratturite ohutusest.»

Dorpati konverentsikeskuses korraldataval kokkusaamisel «Rattaga – TERVE elu?!» esinevad lisaks maanteeameti, politsei- ja piirivalveameti, Tartu kiirabi, haridus- ja teadusministeeriumi, Tartu linnavalitsuse ja jalgrattaklubi Vänta Aga esindajatele ka külalised välismaalt.

Nii sõidab Saksamaalt kohale projekteerimisbüroo juhina töötav Uwe Petry, kes tutvustab jalgrattataristu loomise praktikaid oma kodumaal. Samuti kõneleb Suurbritannia koolitaja David Dansky sellest, kuidas sealkandis rattureid koolitatakse.

Pärastlõunasel ajal saab iga osaleja aga ise sõna sekka öelda. Neljas eriteemalises töötoas arutletakse infrastruktuuri, jalgratturite koolituste kvaliteedi, ohutu sõitmise võtete, käitumismudelite ning kodanike kaasamise üle.

Lisaks seavad erinevad organisatsioonid konverentsikeskuse fuajees üles oma väljapanekud. Näiteks püstitatakse väike näitus eriilmelistest ratastest. Maanteemuuseum tutvustab rataste ajalugu. Samuti tutvustatakse uusimat ratta- ja ohutusvarustust, mängitakse kuldvillakut ja sõidetakse vigursõitu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles