Teadlased ühendavad Tartus matemaatikaõpet arvutiga

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalal peetakse Tartu Ülikoolis konverentsi, mis käsitleb arvutite kasutamist matemaatikaõppes. Emajõelinna saabub arvutiteadlasi 18 riigist.

Konverents «Technology and its Integration in Mathematics Education» vältab 10. − 14. juulini. Ettekannete teemad on seotud arvutite kasutamisega matemaatika õppimisel ja õpetamisel nii koolis kui ka ülikoolis, vahendas Tartu Ülikooli teade.

Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituudi tarkvarasüsteemide lektori Eno Tõnissoni sõnul on tegemist uuendusliku ja aktuaalse temaatikaga, millel aga on siiski päris pikk ajalugu oma tõusude ja mõõnadega, lootuste ja tagasilöökidega.

Arvutustehnika ja matemaatika teadusi ühendavad konverentsid said alguse 20 aastat tagasi ning on toimunud erinevates Euroopa maades, aga ka Kanadas ja Lõuna-Aafrikas. Tartu konverentsi olulisimad ettekanded teevad William Bauldry (USA), José Luis Galán (Hispaania), Djordje Kadijevich (Serbia), Walter Wegscheider (Austria) ja Piret Luik (Eesti).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles